Trend Micro: Отвореният код е по-сигурен

Категория: Информационна Сигурност
it FORUM
понеделник, 10 Юли 2006 0:00ч

Антивирусният търговец Trend Micro твърди, че софтуера с отворен код е много по-сигурен от патентования като Microsoft Windows.

От Trend Micro казаха, че една от причините, поради които софтуера с отворен код е по-сигурен, е разнообразието от разпространители, които има. Въпреки че всички те използват едно и също ядро, зловредният софтуер може да не сработи на различните версии.

Освен това разработчиците на отворен код "говорят открито за сигурността", така че патчването е "незабавно - ако нещо се случи", докато производителите на собствен код трябва да разчитат само на техните ресурси за изработването на патчове.

От компанията за сигурност казаха, че въпреки всичко това, е необходимо настройките за сигурност да се модифицират, за да станат "наистина сигурни", понеже не е разумно да се използват с техните стойности по подразбиране.

Марк Кокс, отговорникът по сигурността в Linux разпространителя Red Hat, се съгласи, че Linux обществото споделя знанията за сигурността, но каза, че не е правилно да се мисли, че готовите Linux дистрибуции не достатъчно сигурни.

Кокс не пожела да сравнява уязвимостта на отворения код и тази на патентования, но каза, че по принцип Linux има много по-малко критични пропуски в сигурността. Той също напомни, че не трябва да се почива на стара слава и обществото на отворения код трябва да работи непрекъснато, за да се избегнат бъдещи проблеми.

В заключение от компанията Trend Micro добавиха, че с разработването на Vista, Microsoft е започнала кампания за намаляване на проблемите със сигурността чрез ограничаване на административния достъп и казаха: "Microsoft е на правилния път. Сега те насърчават контрола на достъпа, който беше въведен от Unix. Никой дори не си помисля да управлява Unix от административния панел за достъп".
Етикети: отворен код , сигурност , Microsoft , софтуер , разработване , Windows , Linux , НАП , ядро , red hat , дистрибуции , unix , microsoft windows , търг , ИТ , C , НАТО , Trend Micro , БИ

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени