Iomega StorCenter px12-350r - нов мрежов сторидж за МСП

Категория: Хардуер , Устройства за съхранение , ИТ инфраструктура , Системна интеграция , Сторидж , Хардуер
Благой Благоев
вторник, 30 Август 2011 9:59ч

Iomega StorCenter px12-350r - нов мрежов сторидж за МСП

Iomega, компания, закупена от EMC, пуска ново то стелажно (тип „ракла“) устройство за мрежово съхранение на данни Iomega StorCenter px12-350r. Мощното мрежово решение за съхранение на данни от ново поколение осигурява най-високата степен на производителност и защита на данните за малките и средните компании (МСП) и организациите с отдалечени филиали.

В допълнение то е лесно за управление, въпреки сложната си функционалност. StorCenter px12-350r предоставя пълна поддръжка на миграция без спиране чрез Hyper-V, а също на различни RAID нива и дискове с „гореща“ замяна. Сертификацирано е за повечето от най-използваните среди за виртуализация и е единственото устройство за мрежово съхранение на данни за МСП, което поддържа технологията Avamar за архивиране без дублиране на данни.

Ршението е базирано на световно признатата технология на EMC за съхранение и защита на данни и представлява комбинация от най-добрите софтуерни възможности и най-добрия хардуер в категорията за подобряване на капацитета и производителността. Iomega StorCenter px12-350r може да се използва за системи за обработка на данни,бази данни, сървърна виртуализация, архивиране на твърди дискове, отдалечен бекъп, видеонаблюдение и др.

Iomega StorCenter px12-350r предоставя сигурност и възможности за работа в „облак“. В него са вградени най-новите високопроизводителни технологии, включително SSD устройства, разширяема памет и 3TB 7200 RPM твърди дискове, както и технологията Iomega Personal Cloud.

Мрежовият сторидж с форм-фактор 2U и 12 гнезда за дискове StorCenter px12-350r идва в две базови конфигурации – едната е с 4 x 2 TB дискови устройства за минимум 8 TB мрежови капацитет за съхранение на данни, а другата е с 4 х 3 TB дискови устройства за 12 TB мрежови капацитет за съхранение на данни. Потребителите могат да разширяват капацитета, като добавят по четири допълнителни 7200 rpm SATA твърди диска до общо 12 x 3 TB диска за постигане на 36 TB мрежови капацитет за съхранение на данни. Могат също да се добави и високопроизводителен SSD сторидж от 128 GB, който се предлага от Iomega.

Вградената Iomega Personal Cloud технология позволява на потребителите да защитават и споделят данни чрез свързване на техните устройства за мрежово съхранение на данни Iomega StorCenter към други персонални устройства през интернет. За разлика от останалите публични и частни приложения за съхранение в облака, технологията Iomega Personal Cloud не е свързана с допълнителни разходи и става изцяло собственост на потребителя, като съдържанието и достъпът до данните са винаги под негов контрол. Облачната технология на Iomega позволява архивиране на отдалечено място, съвместна работа с други потребители, лесно споделяне на големи файлове, архивиране и управление на данните, както и възможности за защита на данните за всяка една организация.

Настоящите потребители на StorCenter ix12-300r могат да направят ъпгрейд на паметта до 4 GB, както и да добавят SSD носители към техните ix12-300r устройства. Могат и да продължат да добавят SATA дискове за разширяване на капацитета на ix12-300r до максималната му стойност. Настоящите потребители на ix12-300r могат да проверят страницата за поддръжка на Iomega за последните софтуерни обновявания.

Налични са и единични резервни SSD, захранващи модули и вентилатори, както и комплекти, които включват един резервен диск (2 TB или 3 TB твърд диск), вентилатор и захранващ модул.

Iomega StorCenter px12-350r се предлага с тригодишна ограничена гаранция и осемчасова телефонна поддръжка, всеки ден, пет дни в седмицата. В България се предлага от дистрибутора Солитрон.

Характеристиките на новя сторидж Iomega StorCenter px12-350r накратко
• Висока производителност, осигурена от процесор Intel Core2 Duo и разширяема 4 GB памет.
• Четири гигабитови Ethernet порта с възможности за балансиране на мрежовото натоварване, осигуряване на широка пропускателна способност чрез групиране на портове и защита при срив.
• Съвременна защита на данните с поддръжка на RAID нива 1, 10, 5 и 6 с резервни дискове, автоматично RAID възстановяване и „гореща“ замяна на дискове (възможни са и нива RAID 0 и JBOD).
• Поддръжка на UPS, устройства с „гореща“ замяна и репликиране на данни чрез копиране от устройство към устройство, което може да бъде дефинирано и стартирано по график за архивиране и гарантиране на сигурността на данните.
• Устройство от сървърен клас — сертифициран за VMware® vSphere 5, Citrix® XenServer™ 5.6 и Windows Server 2003/2008/2008 R2.
• Поддръжката на Avamar от px12-350r - предоставя на потребителите първото устройство за съхранение на данни, което директно поддържа водещата технология на EMC Avamar за дистанционно архивиране на подфайлове без дублиране (ROBO).
• Усъвършенствани мрежови функции — балансиране на натоварването, високопроизводително агрегиране на мрежови интерфейси и защита при срив, както и поддръжка на VLAN етикиране за увеличаване на сигурността и подобряване на управлението.
• Поддръжката на ISCSI свързване - предоставя блоков достъп за по-ефективно използване на мрежовия капацитет за съхранение, както и достигане на върхови скорости от 425MB/s при последователни входно/изходни операции за четене на данните.
• Групи за съхранение, обединяващи устройства с еднакъв капацитет и RAID защита, за опростяване на управлението.
• Активни директории и надеждни домейни на Windows, поддръжка на миграция без спиране чрез MSCS и Hyper-V.
• Вградена видеосистема AXIS (AVHS) - осигурява поддръжка за до 12 AXIS IP охранителни камери за реализиране на достъпни и качествени решения за видеонаблюдение и охрана.


Етикети: виртуализация , съхранение на данни , EMC , сторидж , Storage , SSD , Iomega , системи за съхранение на данни , Сторидж устройства , сигурност в облака , Iomega StorCenter , архивиране в „облак“ , стелажно устройство за мрежово съхранение на данни

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени