Иновативен начин за генериране на Business Intelligence отчети представя ICB

Категория: Бизнес Приложения
Saga Technology
петък, 18 Септември 2009 10:36ч

Доставчикът на консултантски услуги и софтуер Интерконсулт България ООД (ICB) представи иновативен начин за генериране на Business Intelligence отчети, базиран на извличане на различни типове данни от външната информационна среда.

"Ние анализираме заобикалящия ни свят до там, докъдето очилата, които носим, ни позволяват да виждаме". Това бяха уводните думи на Стоян Боев, Управител на ICB, по време на събитието. ICB представи решение с различен от традиционния подход за извеждане на управленски отчети въз основа на данни, генерирани изцяло в рамките на организацията. Г-н Боев представи иновативна концепция за Business Intelligence върху документи и знания, които не са структурирани от информационните системи в организацията, но въпреки това носят ценна информация за бизнеса. Основната философия, залегнала в подхода, е че за да се взимат правилните управленски решения е необходимо да се анализира информация не само от вътрешната организационна дейност, но и от заобикалящата информационна среда. По този начин данните в организацията се съотнасят с пазарните тенденции . В резултат, анализираната информация илюстрира развитието на компанията спрямо показателите за развитие на пазара като цяло и рискът при взимането на стратегически решения е многократно намален.

В заключение, г-н Боев представи и тенденциите в развитието на системите за управление на съдържанието, свързани с управление на знанията в организацията и въвеждане на семантичния анализ като подход за извличане на полезна информация от неструктурирани данни.

Етикети: риск , софтуер , Intel , София , СЕМА , Интерконсулт България , България , ИТ , C , анализ , информация , ICB , Business Intelligence

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени