Intel пусна следващото поколение десктоп PC платформа по време на Gamescom

Категория: Процесори , Любопитно
Saga Technology
понеделник, 10 Август 2015 13:43ч

Intel пусна следващото поколение десктоп PC платформа по време на Gamescom
Повече от 300 000 посетители присъстваха на Gamescom в Кьолн, Германия, както и Intel присъства на събитието, за да покаже своите най-нови десктоп платформи за ентуасиасти.

Персоналният компютър си остава номер едно платформа за гейминг от гледна точна на обеми, приходи и перспективи за растеж и Intel приема този сегмент сериозно. Такова голямо гейминг събитие бе страхотна възможност да се покажат за първи път unlocked десктоп процесорите Intel Core i7-6700K и Intel Corei5-6600K и поддържащият Intel Z170 чипсет. Тези продукти започват да поставят основата за шестото поколение на процесорната фамилия Intel Core и чипсета Intel 100 Series, които ще се появят по-късно тази година.

Таргетирани специално за геймъри и овърклокъри, тези нови продукти имат пълна поддръжка на DDR4 памет за първи път от мейнстрийм десктоп, връщат пълна гама base-clock за фина настройка на скоростта на процесора за овърклокъри и предлагат до 4 ядра на 4,0 GHz базова честота.

Партньорите на Intel също участваха и показаха системи, базирани на новите платформи – Asrock, Asus, EVGA, Gigabyte и MSI и Supermicro с богати на функции дънни платки, най-вече за сегмента на ентусиастите и умопомрачаващи цялостни системи от OEMs, като Alienware, Acer, ALTERNATE, Asus, HP, SCAN, Tones и други.

Други технологии на Intel също са включени, като новата технология Thunderbolt 3 и най-новата Intel Solid-State Drives за още по-голямо увеличаване на производителността. Intel представи модел с капацитет 800 GB в сериите Intel SSD 750 на Gamescom. И нека не забравяме туко-що пуснатия на пазара Microsoft Windows 10 с мощта и характеристики, за да помогне на платформата наистина да запее – носейки новия Microsoft DirectX 12 API и приложението XBox към PCто.

Intel също така обяви планове да достави отключен процесор Intel Core 6-то поколение от сериите “K” SKU за ентусиасти на ноутбуци по-късно тази година. Това ще бъде първият отключен ентусиастки „К“ SKU за мобилни компютри. Очаквайте повече информация.

Процесорите Intel Core i7-6700K и Intel Core i5-6600K са достъпни сега на препоръчителни цени от $350,00 и $243,00, съответно.

Етикети: овърклок , процесори , платформа , Интел , геймъри , Intel® Core™ processor , гейминг , Gamescom

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени