Intel обещава много евтини „играчки“

Категория: Компютърни системи , Преносими компютри , Настолни , Таблети
Благой Благоев
сряда, 23 Октомври 2013 16:44ч

Intel обещава много евтини „играчки“
Intel отново се е вдъхновила от идеята за създаване на евтини тблати, ноутбуци и ултрабуци. На конференцията си са отчитане на резултатите си от второто тримесечие компанията разказа плановете си за пускане на таблет за стотина долара в САЩ, както и на други потребителски устройства.

Директорът Брайън Крзанич повдигна въпроса за таблети за 99 долара в САЩ, 299 долара за ноутбуци с процесори Haswell и 349 долара за хибриди и PC-та 2-в-1.

По информация на ZDNet най-интересно е било изявлението за цената на таблети на основата на платформата Bay Trail. Кразнич обеща, че такива устройства ще струват от порядъка на 300 долара. Цената изглежда наистина конкурентна, но все пак трябва да се знаят всички спецификации на бъдещите устройства.

От друга страна, Intel има дългогодишна практика да обещава много устройства на изключително атрактивни цени, но компанията има и навика да не се придържа към обещанията си. Например, тази година ни бяха обещани ултрабуци за $600-700, а новият изпълнителен директор гарантира, че непременно ще изпълни обещанието на своя предшественик, и че цените ще паднат през следващите седмици. Въпреки това е трудно да повярваме.

Етикети: ИТ бизнес , Intel , таблети , ултрабуци , ноутбуци , хибриден таблет , таблет трансформър , ултрабук трансформър , лаптоп трансформър , хибриден ноутбук

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени