Иновациите в микроелектрониката и вградените компютърни системи важни за Югоизточна Европа

Категория: ИТ бизнес , ИТ политика , Събития , IT наука , Технологии , Иновации
Ани Лашкова
четвъртък, 17 Февруари 2011 13:59ч

Иновациите в микроелектрониката и вградените компютърни системи важни за Югоизточна Европа
Днес стартира семинара Дни на микроелектрониката и вградените комютърни системи в Югоизточна Европа (Иновации и конкурентоспособност), организираб от Фондация „ИКТ Клъстер“ със съдействието на Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ и Фондация “За Нов Български Университет“ .
 
Събитието се провежда в рамката на проекта I3E, финансиран по оператишна програма „Югоизточна Европа“. Целта му е насърчаване на иновациите в сектора на индустриалната информатика и вградените компютърни системи, като съдейства за изграждане на мрежа за сътрудничество в региона.
 
Микроелектрониката и вградените компютърни системи са област в икономиката на България, която се развива добре на фона на кризата в много отрасли. Това също са сегменти, които могат да повишат значително конкурентноспособността иа развитието МСП.

Семинарът предоставя възможност на представители на МСП от региона на Югоизточна Европа, представители на академичната общност и университетите, изследователски институции и други заинтересовани страни  да обменят информация, добри практики и бизнес контакти и възможности.  
 
Организаторите се надяват събитието също да да предизвика диалог между държавите в Югозиточна Европа за развитие на иновациите в ИКТ сектора, както и да информира малките и средните предприятия от ИКТ сектора за бизнес възможностите в  държавите от региона. Сред другите цели са поставянето на основи на бъдещо партньорство между малки и средни предприятия и неправителствтените организации от ИКТ сектора и науката в различни страни от района на Югоизточна Европа, и да разшири партньорската мрежа  на проект I3E.

Семинарът продължава и утре.
Етикети: ИКТ политика , ИКТ Клъстер , микроелектроника , МСП , ИКТ сектор , вградени компютърни системи

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени