Infromatica: Качеството на данните става все по-важно

Категория: Бизнес Приложения , ИТ бизнес
Saga Technology
петък, 22 Март 2013 0:00ч

Infromatica: Качеството на данните става все по-важно
Техническа презентация за възможностите на продуктите на компанията Infromatica проведе българския партньор Глобал Консултинг. По думите на Тиери Аудо, регионален мениджър в Infromatica, българската консултантска фирма на практика играе ролята на местно представителство на американския разработчик.

С навлизането на все повече различни електронни системи в ежедневието количестовото информация, което трябва да бъде съхранявано от фирмите, също нараства. С течение на времето обаче натрупваните данни могат да се окажат непълни, неверни, многократно повтарящи се и т.н., което в крайна сметка може да попречи на бизнеса на компаниите.

Това сподели Александър Гьонов, заместник ръководител на отдел „Софтуер“ в Глобал Консултинг, представяйки решението Informatica Data Quality. Според него, дори когато ръководството на дадена фирма признае съществуването на проблема, взимането на мерки също не е лесен процес. Повечето копании ползват няколко транзакционални системи, между които се осъществява обмен на данни. Замърсяването на данните може да се случва във всяка една от системите и традиционният подход представлява реализиране на проекти, чияко крайна цел е изчистването на информацията. За максимално решаване на проблема обаче е необходима помощта на специализирано решение, настроено според конкретните изисквания на дадената фирма.

Етикети: цифрови данни , Глобал Консултинг , анализ на данни , Informatica Data Quality

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени