Информация за трафика в столицата обещават от ДАТЕКС

Категория: Интернет , Любопитно
it FORUM
понеделник, 1 Юни 2009 10:17ч

Информация за трафика в столицата обещават от ДАТЕКС
Росен Русинов, ДАТЕКС, Ставри Николов, DSLL
Фирма ДАТЕКС представи плановете за развитие на своята добила вече голяма популярност услуга BGMaps. Към края на 2010 година в нея се очаква да бъде интегрирана функция за следене и предаване на информация за трафика в София и да бъдат добавени картите на още 50-60 града.

По време на събитието от компанията споделиха за няколко свои проекта, които така и не са реализирали пълния си потенциал. Вероятно затова плановете й за в бъдеще включват опити да подканят потребителите, ползващи услугите, да споделят мнения и допълнителна информация.

Като пример Росен Русинов, генерален мениджър на ДАТЕКС ГИС Център, сподели за безплатната услуга go.bgmaps.com, преназначена за мобилни телефони. По думите му учудващи са резултатите, че хората с такива устройства предпочитат да ползват пълната версия на BGMaps.

Презентацията на ДАТЕКС бе част от обявената през април поредица семинари на  Digital Spacec Living Labs (DSLL). Ръководителят на проекта Ставри Николов отново подчерта фокуса на живите лаборатории у нас върху дигиталните медии и изрази желание за в бъдеще да бъдат стартирани услуги на базата на разработваните от участниците в консорциума иновативни идеи. Чрез системата за филтриране на излишното и доставка на желаното от потребителя съдържание от DSLL смятат да създадат набор от групи за обсъждане на такива идеи.

Русинов сподели също своите виждания относно интернет и как той променя света през последните години. „Живеем в интересен период на преход между реалното и виртуалното.” Според него световната мрежа кара хората да не са толкова автономни, тъй като те могат да получават от нея нужната информация винаги и навсякъде.


Етикети: Интернет , телефон , София , телефони , мобилни телефони , проект , ГИС , APS , Maps , ИТ , C , ИРМ , IT , информация , DSLL , Bgmaps.com , ДАТЕКС

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени