Информационен ден за иновации и конкурентоспособност организира ДАИТС

Категория: Любопитно , ИТ политика , Събития , Технологии
Saga Technology
понеделник, 16 Февруари 2009 16:15ч

Държавната агенция за информационни технологии и съобщения организира информационен ден по програма "Подкрепа за ИКТ политики" от рамкова програма "Конкурентоспособност и иновации" на Европейската общност от 9:30 часа на 17 февруари в залата на информационния център на Представителството на Европейската комисия в България, ул. "Московска" 9.

Програма "Подкрепа за ИКТ политики" стимулира иновациите и конкурентоспособността като финансира проекти, насочени към широкото внедряване и използване на информационните и комуникационни технологии (ИКТ) от гражданите, правителствата и бизнеса (особено малките и средни предприятия).

По време на информационния ден ще бъдат представени Работната програма за 2009 г., както и тематиката и правилата за участие в обявения на 29 януари т.г. конкурс за подаване на предложения за проекти. Българските организации (държавни институции, фирми, университети и неправителствени организации) могат да кандидатстват за финансиране на проекти, които ще се изпълняват съвместно с други организации от Европейския съюз в осем основни тематични области: ИКТ за здравеопазване, приобщаване и в подкрепа на възрастните; Цифрови библиотеки; ИКТ за електронно правителство и електронно управление; ИКТ за енергийна ефективност и опазване на околната среда; Многоезично УЕБ пространство; Информация от публичния сектор; Развитие на интернет и сигурност (вкл. RFID); Отворени иновации, опитът на потребителите в „живите лаборатории”.

Общият бюджет на програма "Подкрепа за ИКТ политики" за седем години е 728 милиона евро, за 2009 г. се планират 105 милиона евро за всички участници. В нея участват държавите членки на Европейския съюз, държавите от Европейското икономическо пространство и държавите – кандидатки за членство в ЕС. Допуска се и участието на трети страни, но без финансиране.

Етикети: Интернет , сигурност , електронно правителство , ДАИТС , иновации , СЕК , конкурс , уеб , енергийна ефективност , Европейската комисия , програма , проект , България , ИТ , ИРМ , RFID , ИКТ , информация , информационни технологии , комисия , СЕМ , електронно управление , финансиране , БИ , СКАТ

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени