IDC: Руският пазар на външни дискови системи бележи най-слабото си представяне от 2009 г. насам

Категория: Твърди дискове , ИТ бизнес , Сторидж
Saga Technology
понеделник, 4 Ноември 2013 16:25ч

IDC: Руският пазар на външни дискови системи бележи най-слабото си представяне от 2009 г. насам
Пазарът на външни дискови системи за съхранение на данни в Русия нараства със скромните 4,5% на годишна база през второто тримесечие на 2013 г. Това е най-ниския ръст за страната от началото на финансовата криза. Според изследователската компания IDC, приходите от продажби се равняват на 121,7 милиона долара, а доставеният дисков капацитет - на 56,3 патабайта.

"Ръстът на руския пазар започна своята низходяща тенденция в началото на 2013 г. - коментира Марина Костова, анализатор на дискови системи за IDC Централна и Източна Европа, Близък Изток и Африка (CEMA). - Страната, която е отговорна за повече от половината регионални приходи от продажби и оказва значително влияние върху двуцифрения ръст в CEMA, е силно засегната от спада в цените на петрола и слабия износ на енергийни продукти към Еврозоната и Украйна. Това е тенденция, която има пряк и негативен ефект върху пазара на външни дискови системи в Русия" - допълва експерта на IDC.

IDC прогнозира, че до края на годината ръстът в Русия ще достигне 7,1% или 597,6 милиона долара, благодарение на по-силното второ полугодие. Според дългосрочната прогноза на компанията обаче темпът на растеж на пазара на външни дискови системи за съхранение на данни в страната постепенно ще се забавя до 2017 г., определяйки подобна тенденция и за целия регион.

Етикети: ИТ работа , HDD , IDC , ИТ пазар , външни дискове , твърди дискове

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени