IBM с „еластично“ решение за съхранение на данни, използвщо Watson технологии

Категория: Сторидж , управление & виртуализация
Saga Technology
сряда, 21 Май 2014 9:25ч

IBM с „еластично“ решение за съхранение на данни, използвщо Watson технологии
Корпорацията IBM обяви нова гама софтуерни продукти за съхранение на данни за обработка и управление на всякакъв вид данни чрез различни устройства. Използваната технология Elastic Storage позволява на компаниите да извличат ползи от експлозивния растеж на данни, генерирани от безброй устройства, сензори, бизнес процеси, както и социалните мрежи.

Новото сторидж решение на IBM позволява високоскоростен достъп до огромни обеми от информация - например за приложения, свързани с обработка на сеизмични данни, управление на риска, финансов анализ и научни изследвания.

Решението предоставя възможности за автоматично управление на данни локално и глобално. Освен висока скорост на достъп, то предоставя и по-лесно администриране на процесите. Tези софтуерни решения могат да работят със сървъри на всяка компания и да осигурят автоматизирано и виртуализирано съхранение на информацията.

Elastic Storage виртуализира системата за съхранение, като позволява на множество други системи и приложения да споделят общи обеми от данни. Това осигурява възможност за прозрачен глобален достъп до данни, без необходимост от използване на допълнителни приложения за управление на база данни. Така клиентите, ползващи Elastic Storage, имат непрекъснат и пряк достъп до данните си в случай на софтуерни или хардуерни повреди.

Заради неговата мащабност и архитектура, която достига хиляди йотабайти Elastic Storage е използван в системата Watson, която се състезава в играта Jeopardy!. Един йотабайт е равен на един милиард петабайта, или еквивалента на център за данни с размера на един милион жилищни квартала, които ще запълнят щатите Делауеър и Роуд Айлънд взети заедно.

Технологията Elastic Storage е в състояние да намали разходите за съхранение на данни до 90%.

Етикети: виртуализация , IBM , съхранение на данни , сторидж , центровете за данни , IBM Watson , центрове за данни , сторидж софтуер , Elastic Storage , йотабайт

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени