IBM пуска инструменти за прогнозиране на бизнес рисковете

Категория: Бизнес Приложения , Бизнес интелигентност
Saga Technology
сряда, 24 Април 2013 20:59ч

IBM пуска инструменти за прогнозиране на бизнес рисковете
IBM представи нови консултантски услуги и софтуер, създадени да помагат на висшите мениджъри в компаниите при взимането на решения. Новото решение използва големи обеми от данни за бизнес активи, като идентифицира нередности в производствения процес или в продукти и прогнозира различни рискове. То анализира големи обеми от данни от различни източници, за да предостави решения, базирани на прогностични статистически модели с цел предвиждане на повреди в оборудването и изпращане на предупредителни сигнали. Сигналите се визуализират на мобилното устройство на служителя (смартфон, таблет) заедно с препоръки за действия, които следва да бъдат предприети.

Решението е предназначено за клиенти от различни бизнес области, сред които автомобилната индустрия, електрониката, отбраната, преработващата промишленост, минно дело, транспорта, телекомуникациите, енергетиката и комуналните услуги.

Световен производител на автомобили е приложил решения за анализ на IBM, използвайки данни в реално време, за да се следи качеството на продукцията и по-бързо да идентифицира и намира решение на евентуални проблеми. В резултат дефектите при производство на глави на цилиндри са намалели с 50% за 16 седмици, а удовлетвореността на клиентите се е повишила.

IBM представи и решението PredictiveAsset Organization. С това ново предложение IBM разширява портфолиото си IBM Signature. То се състои от решения в сферата на анализа, създадени за разкриване на измами, финансова оптимизация и др.

До момента IBM е завършила над 30 000 анализа за различни клиенти по света и предвижда 20 милиарда долара приходи от бизнес анализ и big data до 2015 година. IBM е създал най-мащабното портфолио в света от решения за бизнес анализи, притежава екип от 9000 консултанти и 400 изследователи в сферата на бизнес анализите.

Етикети: IBM , бизнес интелигентност , бизнес анализ , АйБиЕм , бизнес риск

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени