IBM: нови до три пъти по-мощни продукти

Категория: Хардуер , ИТ инфраструктура , Облак , Мрежи , Сървъри , Софтуер , Сторидж
Saga Technology
вторник, 5 Февруари 2013 14:01ч

IBM: нови до три пъти по-мощни продукти
IBM съобщи, че разширява портфолиото от продукти Power Systems, Pure Systems и Storage Systems. Целта са малките и средните фирми и развиващите се пазари. Според IBM с новите й предложения те ще могат много по-лесно и рентабилно да създават и управляват облачни услуги и да анализират големи обеми от информация.

Нарастващият обем от информация в световен мащаб е безспорен факт и компаниите трябва се справят с това, и то в условията на криза. Чрез въвеждането на новите продукти IBM цели да помогне на своите клиенти да се справят с двете най-големи пречки при обработката на големи количества информация - разходите за анализ на данни и сложността на процеса на вземане на решения на база на анализираната информация.

Двете нови системи PowerLinux, 7R1 и 7R2, работят с POWER7+ процесори. Те дават възможност клиентите да се възползват от допълнителния софтуер на IBM, за да ускорят разработването на приложения за iPhone, Android и BlackBerry. Двaта нови моделa - Power Systems 750 и 760, предназначени за средноголеми и големи компании, са платформи за автоматично обработване на големи количества от данни и облачни натоварвания. IBM е разработила и системи от нисък и среден клас - Power Systems, базирани на процесори POWER7+. Те са оптимизирани за работа с водещи софтуерни продукти за анализ и използват технологии от интелигентната компютърна система Watson.

IBM представи и своята най-нова иновация на базата на технология Netezza - PureData System за анализ, която разполага с 50% по-голям капацитет за съхранение на данни на сървърен шкаф и е в състояние да обработи информацията три пъти по-бързо. IBM представя и PureApplication Systems, PureFlex and Flex Systems, специално създадени за работа в дейта център, които ще позволят на компаниите да спестят време и пари и да се съсредоточат върху иновациите.

Новият Managed Service Provider (MSP) Editions за PureFlex и Flex Systems осигурява клиентите и бизнес партньорите на IBM с платформа за работа с облака, която е много по-бърза, лесна за управление и рентабилна в сравнение с платформа, изградена от самите клиенти. Тази нови предложения ще дадат възможност на малките и средни фирми да намалят оперативните си разходи с до 50%.

Благодарение на новите системи за съхранение на данни IBM SmartCloud Storage Access, както и подобрената IBM XIV Storage System компаниите ще могат да изградят сигурни облачни системи за съхранение на данни, съобразени с техните нужди, съобщяват още от синия гигант.

Етикети: сървъри , сторидж , сторидж технологии , POWER7 , големи данни , PureSystems , облак , IBM Power Systems , Storage Systems , PowerLinux

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени