IBM гради мрежа от 40 центрове за данни, разположени на пет континента

Категория: ИТ инфраструктура , Мрежи , Сторидж , дейтацентрове
Saga Technology
вторник, 21 Януари 2014 10:17ч

IBM гради мрежа от 40 центрове за данни, разположени на пет континента
IBM обяви планове да инвестира над $1.2 милиарда в разширяване на облачните си услуги в световен мащаб. Целта на инвестицията е да се изгради мрежа от центрове за данни, които да осигурят на потребителя по-голяма прозрачност и контрол над информацията, бизнеса и техните ИТ операции на локално ниво в облака.

За тази година IBM планира да доставя облачни услуги от 40 центъра за данни в 15 страни и на 5 континента, включително Северна и Южна Америка, Европа, Азия и Австралия. IBM ще отвори 15 нови центъра към съществуващите 13 от SoftLayer и 12-те на IBM. Компанията планира да изгради центрове във всички главни географски и финансови зони и предвижда разширяване към Близкия изток и Африка през 2015 г.

Според оценки на експерти световният пазар за облачни технологии ще достигне 200 млрд. долара до 2020 г. Този ръст ще се дължи до голяма степен на бизнеса и държавните агенции, които ще въведат облачни услуги за разработване на продукти, постигане на търговски цели, управление на вериги за доставки и трансформиране на бизнес практики.

IBM SoftLayer дава възможността на потребителя да избере облачна среда и локация, която най-добре подхожда на неговите бизнес нужди. Уникалната мрежова архитектура на SoftLayer също позволява на клиентите да оптимизират глобалното изпълнение на задачите си, като използват частни мрежи и не се влияят от масовата употреба на публичните мрежи и интернет.

Етикети: IBM , дейтацентър , Ай Би Ем , центровете за данни , облачни услуги , услуги в облака , облачни решения , облачни системи , частен облак , облак , дейтацентър мрежа

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени