HP с нов подход за управление на ИТ

Категория: Софтуер , Информационна Сигурност , ИТ бизнес , ИТ политика
it FORUM
понеделник, 16 Февруари 2009 9:32ч

HP с нов подход за управление на ИТ
НР въвежда изцяло нов подход в ИТ сектора, за да могат информационните технологии да бъдат управлявани адекватно като част от бизнеса. Подходът се нарича BTO (Business Technology Optimization) и при него фокусът пада върху бизнес резултатите, които носят технологиите вместо върху самите ИТ проекти и тяхното изпълнение. Според разработчиците всяка оптимизация е процес, в който се намаляват загубите и несигурността. В резултат ИТ процесите в компанията се синхронизират както вертикално с други направления на бизнеса, така и хоризонтално, като се премахва разделението между отделите, отговарящи за ИТ стратегиите, внедряване на приложенията и поддръжка на ИТ инфраструктурата. Процесът помага на организацията да управлява разумно инвестициите в ИТ, като разпределя разходи и ресурси според бизнес приоритетите на компанията. По думите на Борис Накев, мениджър “Софтуерни продажби” в Hewlett-Packard България, именно пестенето на ресурси е един от основните аргументи в условията икономическа криза. “Ако преди година компаниите следяха предимно приходите си, то сега усилията са съсредоточени върху начините за намаляване на разходите.”

Иновативният подход на HP e основан върху оптимизацията на целия жизнен цикъл на приложенията. Тук става дума не само за традиционните фази като разработването на софтуер, а за цялостния цикъл – от ранните етапи на разбиране и приоритизиране на търсенето и установяването на политики до по-късните етапи на производството. Подходът на HP е насочен към трите атрибута, които определят успеха или провала на разгръщането на приложението – функционалност, производителност и сигурност, и взема предвид всички ключови ИТ роли, които си взаимодействат с жизнения цикъл на приложението.

Софтуерните решения HP Application Security Center позволяват на разработчиците, екипите за контрол на качеството и специалистите по сигурността да тестват и поправят сигурността на уеб приложенията. Статистиката показва, че средната стойност на пробив в сигурността е 6 милиона долара, според годишния доклад на института „Понемон” Въпреки че уеб сървърите и приложенията често съдържат уязвими места, най-малко 80% от тях всъщност се откриват в изходния код. В случай на необходимост специалистите по сигурността разработват процедура за докладване на тези дефекти на фирмата производител и помагат при поправянето и потвърждават разрешаването им с помощта на разработчиците и екипи за контрол на качеството. Не след дълго разработчиците, екипите и специалистите осъзнават, че трябва да разработят сигурен код от самото начало, като в същото време нова функционалност се добавя към приложенията.

Етикети: ИТ политика , сигурност , HP , сървъри , софтуер , разработване , инфраструктура , МОН , СЕК , НАП , ATI , сървър , уеб сървър , уеб , packard , оптимизация , проект , България , ИТ , C , ИРМ , IT , производителност , доклад , инвестиции , БИ , световна икономическа криза

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени