HP Moonshot: нов стил в ИТ инфраструктурата

Категория: Хардуер , ИТ инфраструктура , Сървъри
Saga Technology
петък, 12 Април 2013 16:47ч

HP Moonshot: нов стил в ИТ инфраструктурата
HP обяви световна премиера на системата HP Moonshot, която цели да осигури нова уникална инфраструктура, водеща до икономии чрез използване на 89% по-малко енергия, 80% по-малко пространство и със 77% по-ниска цена в сравнение с досегашните сървъри.

Съвременните големи дейтацентрове се доближават все повече до момента, в който по-нататъшният им растеж е немислим поради ограниченията на ефективността на традиционната инфраструктура. Сървърите HP Moonshot са предназначени да преодолеят тези ограничения.

„С наличните близо 10 милиарда устройства, свързани с интернет, и прогнозите за експоненциалния им растеж, стигнахме до този етап, в който изискванията на пространството, мощността и разходите на съществуващите технологии вече не са обосновани, заяви Мег Уитман, президент и главен изпълнителен директор на HP. - HP Moonshot поставя началото на нов ИТ стил, който ще промени инфраструктурната икономика и полага основите за следващите 20 милиарда устройства.”

Изграден в резултат на водещата за сървърната индустрия интелектуална собственост на HP и на 10 години задълбочени изследвания на HP Labs – централното изследователско звено на компанията, HP Moonshot предоставя значителни подобрения по отношение на енергийните показатели, пространството, разходите и опростеността.

Новата система HP Moonshot е второ поколение сървър от проекта на HPПроекта Moonshot. Този нов клас сървър е проектиран за решаване на ИТ проблеми, породени от обществото, мобилността, облака и големите данни. Сървърите HP Moonshot са изградени от чипове, които са по-често срещани в смартфони и таблети, което позволява на сървърите да осигурят намалено енергийно потребление и оптимизирани размери при значително по-ниска цена.

Системата HP Moonshot се състои от HP Moonshot 1500 и оптимизирани за приложения HP ProLiant Moonshot сървъри. Тези сървъри може да предложат процесори от множество партньори на HP, всеки от които е насочен към конкретен вид натоварване.

С възможността за инсталиране на до 1800 сървъра на рак, сървърите HP Moonshot заемат една осма от пространството, необходимо при досегашните сървъри. Това предлага необходимото решение на проблема за нужното физическо пространство на центровете за бази данни. Всяко шаси споделя с останалите всичките традиционни компоненти като Fabric, HP Integrated Lights-Out (iLo) управление, захранване и охлаждане. Тези споделени компоненти опростяват структурата и намаляват потреблението на енергия и пространство.

Първият сървър HP ProLiant Moonshot е достъпен с процесор Intel Atom S1200 и поддържа уеб хостинг натоварвания. HP Moonshot 1500, server enclosure е с височина 4.3 U и e екипиран с до 45 Intel-базирани сървъри, мрежови комутатор и всички необходими компоненти.

HP представи също и цялостна пътна карта на оптимизирани откъм натоварвания HP ProLiant Moonshot сървъри, включващи процесори от обширна екосистема от HP партньори, като например AMD, AppliedMicro, Calxeda, Intel и Texas Instruments Incorporated.

Планирани да бъдат пуснати в продажба през втората половина на 2013 година, новите сървъри HP ProLiant Moonshot ще поддържат развиващите се уеб и облачни среди, сиsтеми за анализи и телекомуникациите. Бъдещите сървъри ще подсигурят big data, високопроизводителни компютърни изчисления, игри, финансови услуги, геномика, лицево разпознаване, видео анализи и други приложения.

HP Information Technology внедри сървърите HP Moonshot като платформа за интернет сайта hp.com, който има около 3 милиона посещения на ден.

“Резултатите от тестовете показват, че със сървърите Moonshot може да поддържаме сайта hp.com с енергийната равностойност на дузина 60-ватови крушки, което е качествена промяна на правилата на играта - казва John Hinshaw, изпълнителен вицепрезидент, Технологии и операции, HP. - Освен това, ние планираме да разположим върху Moonshot и допълнителни приложения, за да поведе следващата вълна на трансформация за центровете за бази данни.”

HP също така въведе и засилена партньорска програма и нови услуги, които ще ускорят темпото на иновации в този нов клас сървъри. Те включват:

HP Pathfinder Innovation Ecosystem—обхваща близо 25 силициеви доставчици, дивелъпъри на операционни системи и независими софтуерни доставчици (ISVs - independent software vendors), посветени на бързото развитие на нови сървъри за подкрепа на различни натоварвания.

HP Moonshot Concierge Services—обхваща решенията на HP Discovery Labs и решенията на HP Technology Services за поддръжка и консултантски услуги при миграция на платформи и за постигане на енергийна ефективност.

Етикети: HP , сървъри , дейта център , дейтацентър , ИТ инфраструктура , HP Moonshot

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени