Хакерът разбил сайта на „Лаборатория Касперски“ хакна и BitDefender

Категория: Интернет , e-правителство , закони
Saga Technology
четвъртък, 12 Февруари 2009 17:56ч

Хакерът, който преди няколко дни разби американския сайт на „Лаборатория Касперски“, попълни победния си списък с още една жертва и съобщи на HackersBlog, че е разбил сайта на португалския дистибутор на антивирусни продукти Bitdefender. Взломът е осъществен по аналогичен сценарий – с помощта на SQL-инжекция. В резултат хакерът е получил достъп до конфиденциална информация за администратора на португалския сайт Bitdefender, а също и за хиляди клиенти на компанията. За потвърждение на думите си той предлага няколко скриншота.

Представители на Bitdefender заявиха, че атаката на сайта на техните дистрибутори е била проведена по-скоро с възпитателни цели – да се демонстрира уязвимостта и че никаква конфиденциална информация не е открадната. Те също отбелязаха, че препоръчват настоятелно на своите дистрибутори сериозно да се отнасят към безопасността на сайтовете си, защото не могат да си позволят да им осигуряват постоянен контрол.

Миналата събота хакерът-възпитател по аналогичен начин разби сайта на американското представителство на „Лаборатория Касперски“. От компанията заявиха, че изтичане на данни в резултат на атаката няма и специалистите се занимават с преглед на безопасността на всички корпоративни сайтове на компанията.

Етикети: дистрибутори , МОН , BitDefender , антивирусна защита , сайт , хакери , BI , defender , ИТ , C , ЗОП , SQL , инжекция , IT , информация , лаборатория , Касперски , Лаборатория Касперски , БИ

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени