Хакери пробиха компютрите на киностудиото Sony Pictures за шантаж

Категория: Информационна Сигурност
Благой Благоев
вторник, 25 Ноември 2014 13:55ч

Хакери пробиха компютрите на киностудиото Sony Pictures за шантаж
Група хакери, наричащи се #GOP, получи контрол над компютри и страници в социалните мрежи на киностудиото Sony Pictures, заплашвайки да публикуват в мрежата конфиденциални данни за компанията.

Сутринта на 24 ноември сътрудници на Sony Pictures, опитващи се да включат своите компютри, видели на екраните си заплашително изображение с червен скелет и текст: „Внимание: Ние ви предупреждавахме и това е само началото. Продължаваме докато не изпълните нашите искания. Завладели сме всички ваши вътрешни данни, включително секретните и свръхсекретните. Ако не ни се подчините, ще направим данните, показани по-долу, достъпни за цял свят.

Не е ясно как се развива случая, но срокът на ултиматума вече изтече. В същото време указаните архиви частично се появиха в мрежата – в тях се съдържа различна финансова информация, записи на подкастове, а също и частни ключове за достъп до сървърите на Sony Pictures.

В допълнение хакерите са получили достъп до акаунтите на студиото и в социалните мрежи.
Например в туитъра на филма „Звездни рейнджъри“ временно се появи съобщение, в което генералният директор на Sony Майкъл Линтън е наречен престъпник. Въпреки това, служителите на компанията са успели да си възвърне достъпа до техните онлайн медии и са премахнали на всички тези записи.

Етикети: информационна сигурност , Sony , интернет сигурност , киберсигурност , кибератака , пробив на данни , Sony Pictures Entertainment

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени