Google пуска услугата Knowledge Graph за България

Категория: Интернет
Благой Благоев
вторник, 2 Юли 2013 11:37ч

Услугата Knowledge Graph пусна вчера официално Google в България. С нея търсенето и откриването на новости и разнообразна информация от потребителите става много по-лесно и бързо. Услугата ще бъде достъпна и за смартфони и таблети.

Последните четири десетилетия, търсенето е базирано на съвпадение на ключовата дума със запитването и така например доскоро думи като Слънчев Бряг са били просто две думи. Но е добре известно, че това всъщност е български морски курорт и затова Google предлага нов интелигентен модел или "графика", която разбира реалните единици и техните взаимоотношения: things, not strings вече и за българските потребители.

Knowledge Graph позволява търсенето на предмети, хора или места, за който Google знае – забележителности, известни личности, градове, спортни отбори, сгради, географски характеристики, филми, небесни обекти, произведения на изкуството и други, и предоставя незабавна информация за тях, в зависимост от запитването. Това е важна първа стъпка към изграждането на търсачки от следващо поколение, които използват колективната памет на Мрежата и разбират света малко повече като хората. Примерите от България варират от всеобхватна информация за известните футболисти като Димитър Бербатов и Христо Стоичков, до данни за известни български забележителности, актьори или сериали.

Google Knowledge Graph не се уповава само на публични източници като Freebase, Wikipedia и CIA World Factbook. Услугата е много по-мащабна, защото е фокусиранa върху цялостната широчина и дълбочина на информацията. Knowledge Graph съдържа повече от 570 милиона обекта, както и повече от 18 милиарда факти и взаимовръзки между различните обекти и е настроен на базата на това, което хората търсят и това, което ние можем да намерим в Интернет.

Етикети: Google , онлайн услуга , Knowledge Graph

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени