Google представи новите Google Maps, излизат лятото

Категория: Приложен софтуер
Наско Атанасов
четвъртък, 16 Май 2013 10:48ч

Google представи новите Google Maps, излизат лятото
На вчерашната си конференция Google демонстрира новата версия на Google Maps. Показано бе уеб приложение работещо на цял екран и реагиращо на всяко докосване. Новите карти имат за цел да осигурят познание за света и когато избираме някакво място, пред нас изплува венец от картички с текстова информация на тях.

При избора на място се дава препоръка, като например туристически забележителности в района, как да достигнем до това място и снимки от този район. Благодарение на това едно планирано от нас пътуване може да стане доста по-лесно.

Освен това Google Maps съставя препоръки специално за нас, които се основават на отзиви в Zagat и мнения на наши приятели в Google+. Maps също показват места, които бихме искали да посетим, като се използва информация от наши предишни търсения. Браузърното приложение ще стане векторно, което ще го направи още по-бързо. Google Earth вече е част от приложението Maps, така че просто трябва да преминем в 3D режим и да намалим мащаба, за да се насладим от изгледа на нашата планета.

Новото браузърно приложение Google Maps ще излезе през лятото, но можем да го видим и сега. В плановете на Google е включено и обновление на мобилното приложение на Google Maps в същия дух. Приложението за iPad и други мобилни устройства също трябва да излезе през лятото.

Етикети: Google Maps , GoogleEarth , нова версия

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени