Google Maps Street View проектът започва и в България

Категория: Интернет
Благой Благоев
вторник, 14 Февруари 2012 16:33ч

Google Maps Street View проектът започва и в България

Компанията Google обяви днес, че за функцията Street View в Google Maps ще започне да събира изображения и в Българи. Автомобилите на Google тръгват из страната да правят снимки на много градове в цяла България. Разглеждането на улици Street View в Google Maps е много популярна функция, която вече е достъпна в над 30 страни по целия свят. С нея потребителите могат да изследват виртуално и да навигират през квартали чрез панорамни изображения на улиците.


Изображенията, събрани от колите, ще бъдат обработени и внимателно подредени - технологичен процес, който може да отнеме няколко месеца. Те ще бъдат налични на по-късен етап в Street View на Google Maps. Както при всички Street View изображения, преди публикуването им Google ще замъгли лицата и регистрационните номера на всички изображения, за да защити личния живот на хората.


След като изображенията се качат в услугата, българите ще могат да докладват за кадри, които да бъдат отстранени, чрез натискане на бутона "рапортуване на проблем” в долния ляв ъгъл на изображението. От тук те попълват кратък формуляр, в който показват точния кадър, който да бъде премахнат.


Street View осигурява достъп до изображения на нивото на улицата чрез приближаване до най-ниското ниво на Google Maps или чрез плъзгане на оранжевата "Pegman" икона на лявата страна на картата, върху осветена в син цвят улица. С услугата можете да проверите ресторант преди пристигането си, да направите планове за пътуване, да си уговорите място за среща, и дори да получите помощ за домашното по география. Хората, които си търсят жилище могат да спестят време, чрез проучване на имоти и околностите предварително, а също и да огледат начините за достигане до там с кола. Можете също така лесно да проверите точното местоположение и външен вид на хотела, както и околностите, където възнамерявате да прекарате своята дългоочаквана почивка.


Фирмите също могат да се възползват от Street View технология чрез безплатно вграждане на Google Maps директно в техните уебсайтове. Функцията може да подпомогне популяризирането на вериги хотели или да повиши познаваемостта на местна библиотека или ресторант.


За повече информация относно Street View и как тя може да се използва за развлекателни цели, както и от страна на бизнеса, моля посетете: http://maps.google.bg/streetview. Актуализиран график за движение на колите, които ще заснемат България ще може да бъде видян тук: http://google.bg/streetview.


През идните месеци Гугъл се надява да заснеме следните места в България: София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Сливен, Пазарджик, Шумен, Хасково, Перник, Добрич, Велико Търново, Благоевград, Ямбол, Казанлък, Враца, Кърджали, Габрово, Видин, Асеновград, Кюстендил, Търговище, Димитровград, Петрич, Монтана, Силистра, Разград, Карлово, Ловеч, Свищов, Горна Оряховица, Дупница, Смолян, Велинград, Нова Загора, Сандански, Севлиево, Самоков, Ботевград, Троян, Гоце Делчев, Поморие, Несебър, Боровец, Пампорово, Банско, Старосел, Мелник, Златоград, Широка лъка, Приморско, Копривщица, Созопол, Дюни, Слънчев бряг, Свети Влас, Елените, Обзор, Лозенец, Царево, Ахтопол, Жеравна, Албена, Балчик, Златни пясъци, Св. Св. Константин и Елена, Каварна, Трявна, Боженци


Етикети: Google , Google Maps , Гугъл , GoogleEarth , Google Street View

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени