Google Earth показва обезлесените области по света

Категория: Интернет , Любопитно
it FORUM
петък, 13 Февруари 2009 11:19ч

Google Earth показва обезлесените области по света
Ако харесвате Google Earth, можете да разгледате новото приложение, показващо настоящото състояние на горите по света. Чрез визуализация с различни цветове ще се информирате в какво състояние са горските площи във всяка една страна. Когато кликнете върху някоя държава, ще видите нейния статус и брояч, отчитащ колко хектара са били изсечени през настоящата година. Например Бразилия - една от страните с най-лоши показатели - е изгубила приблизително 1 500 000 хектара озеленени площи само през изминалата 2008-а година.

В приложението може да се види и информация дали отделната държава, въпреки изсичането възстановява загубените си горски площи - независимо дали чрез засаждане или от естествено растящи гори. За съжаление приложението на Google Earth не може да ви даде много хубави новини, тъй като по-голямата част от страните губят гори с много по-бързи, темпове отколкото ги възстановяват. Друг проблем е, че младите гори не могат пълноценно да заместят старите - те са по-малко развити по отношение разнообразието на видовете, които ги обитават, и могат да съдържат по-малко соли в почвата поради ерозията, последвала изсичането.

Ако се разстройвате от масовото изсичане на дървета и искате да направите нещо, за да промените положението, Google Earth има и други решения, като например закупуването на дръвче и отглеждането му в...уеб сайта. А и тяхната инициатива за залесяване изглежда доста по-оптимистична и резултатна.

Етикети: Google , НАП , сайт , уеб сайт , уеб , уеб приложения , ИТ , информация , GoogleEarth , БИ , СКАТ

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени