GLOBUl намалява цените на роуминга, нови пакети Travel&Surf

Категория: Телекомуникации
Наско Атанасов
петък, 28 Юни 2013 10:08ч

Операторите в България също намаляват цените на роуминга от 1 юли, в съответствие с решенията за намаляването му в страните от Европейския съюз. Получихме новите цени на оператора GLOBUl.

От 1 юли GLOBUL въвежда нови, по-ниски цени за разговори в роуминг в страните от Еврозоната. Клиентите на му ще провеждат изходящи разговори за 0,563 лв. на минута, а минута входящ разговор ще струва 0,164 лв. Всеки изпратен SMS ще е на цена от 0,18 лв., а 1 MB мобилен интернет ще струва 1,056 лв. По-ниските цени за роуминг са в съответствие с действащите в Европейския съюз регламенти и правила и са валидни за всички клиенти на GLOBUL в страните-членки на Европейския съюз, както и в Норвегия, Исландия и Лихтенщайн.

Както и досега, всички клиенти на оператора, пътуващи в чужбина, ще получават информация чрез SMS известия за цените и услугите в роуминг в съответната страна. Към момента, GLOBUL има действащи споразумения с над 460 оператори в близо 185 страни в света.

От началото на юли GLOBUL ще предложи на своите клиенти и обновената услуга Travel&Surf, която им позволява да използват мобилен интернет в роуминг на най-ниски цени в цял свят, без избор на мрежа на предпочитан оператор. Сега клиентите на оператора могат да се възползват от още повече включени MB на по-ниски цени, за да сърфират свободно, когато се намират в чужбина.

При пътуване в страните от Еврозоната, GLOBUL предлага дневни пакети Travel&Surf S и М, които осигуряват съответно 7 или 20 MB включено потребление на мобилен интернет в роуминг на цени от 5,90 лв. или 12,90 лв. Седмичният пакет Travel&Surf L вече предлага 150 MB включено потребление на мобилен интернет на цена от 32,90 лв. И при трите пакета цените на предлагания мобилен интернет в роуминг са чувствително по-ниски, благодарение на което клиентите могат да спестят до 80% при използването на услугата. Потребителите на седмичния пакет Travel&Surf L ще заплащат само 0,22 лв. за 1 MB мобилен интернет, абонатите на Travel&Surf S - 0,84 лв., а при пакет Travel&Surf M цената е 0,65 лв. Условията на услугата Travel&Surf остават непроменени за всички останали зони – Балкани, европейски държави и държави извън Европа.


Всички клиенти на абонаментни програми с активна услуга Роуминг могат да се абонират за Travel&Surf, като изпратят безплатен SMS на номер 1212, като наберат безплатно *105# и изберат една от изброените опции, или като посетят обновения Мобилен портал за управление на услугата http://lp.globul.bg.

От 15 юли 2013 г., GLOBUL ще предложи на своите клиенти нови допълнителни пакети за разговори към мобилните и фиксирани мрежи в цял свят, както и в част от европейските страни.

С новия пакет Travel Europe (non EU), клиентите на GLOBUL ще могат да добавят 15 или 30 минути на месец към Зона Европейски държави срещу месечна такса от съответно 29,90 или 45,90 лв. Допълнителният пакет Travel World пък предлага 15 или 30 минути за международни разговори в цял свят срещу 39,90 лв. или 55,90 лв. на месец. Благодарение на новите предложения на оператора, клиентите ще могат да спестят над 60% от разходите си за разговори в чужбина.

Зона Европейски държави включва мобилните и фиксирани мрежи в Андора, Армения, Беларус, Босна и Херцеговина, Джърси, Косово, Молдова, Монако, Черна гора, Сан Марино и Украйна.

Всички цени са с включен ДДС.

Етикети: Globul , роуминг , тарифи за роуминг , Travel&Surf

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени