GLOBUL е продала 24% повече смартфони през 2012

Категория: Смартфони , Таблети , Телекомуникации
Saga Technology
вторник, 5 Март 2013 13:33ч

Продажбите на смартфони в търговската мрежа на GLOBUL през 2012 г. са се увеличили с 24%, като са съставлявали 30% от всички продадени мобилни телефони. Според компанията търсенето на таблети също расте, като продажбите им за 2012 г. спрямо 2011 г. са се увеличили седем пъти.

Глобул смята, че за увеличеното търсене на „умните устройства“ се дължи както на наличието на интересни модели на достъпни цени, така и на тарифните планове с включени пакети за мобилен интернет от телекома.

Продажбите на смартфони в търговската мрежа на GLOBUL дават също индикацияпоказват, че флагманските смартфони от високия ценови клас са се търсили от българските потребители. Тук отново това се дължи както на популярността им в световен мащаб и богатата им функционалност, така и на изгодните условия за лизинг на подобни устройства, които операторът предлага.

Ръст в продажбите е наблюдаван и при смартфоните в средния и ниския ценови клас, като традиционно най-популярни са били смартфоните в ценовия диапазон от 300 до 400 лв. Въпреки че преобладаваща част от продадените устройства в търговската мрежа на GLOBUL през 2012 г. са класически телефони с хардуерна клавиатура, търсенето на мобилните устройства с операционна система непрекъснато нараства.

Не е изненадващо, че телекомът отчита като най-успешна pрез 2012 г. операционнaтa системa Android, следвана от Symbian и iOS. Необходимо е да се обърне внимание и на успеха на апаратите с операционна система Windows Phone, за които през тази година се очаква още по-голям ръст, смятат от телекома.

Що се отнася до мобилния интернет в мрежата на оператора, там ръстът за 2012 г. е близо 50%.

Етикети: Глобул , Globul , ИТ пазар , телекомуниционен пазар , смартфони , пазар на мобилни телефони

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени