Gbg.bg с нова структура, визия и възможности

Категория: Интернет
Наско Атанасов
петък, 17 Април 2009 17:10ч

Първият български портален сайт Gbg.bg обнови визията си, въведе нови функционалности и подобри указателя на сайтовe, за да улесни потребителите си. На началната страница, освен избора на редактора и най-новите сайтове, вече представя и най-харесваните от потребителите сайтове. Досега сайтовете бяха подредени дървовидно и за достигане до търсена категория бяха нужни няколко клика. За улеснение сега в Gbg.bg е добавен азбучен указател, с който желаната категория се избира по азбучна буква. Освен списъка с резултати за търсена категория, на обновената страница са изброени най-популярните резултати от други търсения в категорията, както и сходни категории и избрано потребителско съдържание от lubimi.com.

За да пести време и да бъде максимално полезен при преглеждане на резултатите, Gbg.bg показва потребителска оценка на сайтовете. Вече можете да давате положителна или отрицателна оценка на разгледан сайт, като това влияе на неговия рейтинг. Резултатите от търсената категория могат да бъдат сортирани по рейтинг, брой посещения или азбучен ред в зависимост от предпочитанията на хората.
 
С един клик вече е възможно: Споделяне на полезен сайт в svejo.net или facebook.com.;  Запазване на сайта в lubimi.com или delicious.com; Запазване на сайта във "Favorites" (списъкът с предпочитани адреси) на браузъра; Изпращане на сайта по имейл на приятел;  Сигнализиране за разминаване между темата на сайта и категорията или за грешка до екипа на Gbg.bg;  Търсене само в избраната категория.

Gbg.bg, познат още като gyuvetch.bg, е основан през октомври 1997 г. Водещата българска дигитална медийна компания "Нетинфо" придобива портала през юли 1999 г. и тази сделка е първото придобиване в историята на българския онлайн медиен пазар. Пионер в областта си, Gbg.bg е своеобразен указател на българските сайтове, като броят на регистрираните сайтове към днешна дата достига 50 000.
 
Под шапката на Gbg.bg има множество подканали на различна тематика като книги, изкуство, здравословен начин на живот, забавления, препратки към партньорски сайтове. Освен търсене в собствения си указател, сайтът предлага търсене в интернет, за което ползва технология от Google. От април 2007 г. потребителите на Gbg.bg могат да търсят и в огромната банка от картинки и видео съдържание на Picsearch.Етикети: Интернет , .NET , БАН , сайт , технология , BI , МВР , браузър , ГИС , онлайн , ИТ , C , имейл , видео , IT , HR , СНЕ , ГИС , БИ , Facebook , gbg.bg

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени