Fujitsu PalmSecure ID Match: биометрична аутентификация по рисунъка на кръвоносните съдове на дланта

Категория: Информационна Сигурност , Устройства за сигурност
Благой Благоев
сряда, 19 Ноември 2014 11:13ч

Fujitsu PalmSecure ID Match: биометрична  аутентификация по рисунъка на кръвоносните съдове на дланта
На мероприятието Fujitsu Forum компанията Fujitsu представи иновативно решение за биометрична аутентификация по уникалния рисунък кръвоносните съдове на дланта. Продажбите на устройства Fujitsu PalmSecure ID Match, предназначени за защита на достъпа, информацията и финансовите операции, ще започнат в началото на 2015 година. Първите клиенти ще са от региона EMEIA (включващ Европа, Близкия изток, Индия и Африка).

Външно устройството Fujitsu PalmSecure ID Match прилича на терминал за плащане, но в него се използва технологията PalmSecure, която е плод на дългогодишни разработки на Fujitsu в областта на системите за аутентификация. Според производителя, решението може лесно да се адаптира за конкретни модели на приложения. То осигурява високо ниво на защита поради многофакторната проверка на личността: аутентификацията се провежда чрез сканиране на рисунъка на кръвоносните съдове на дланта и проверка на пин-кода към смарт карта.

В комплекта на Fujitsu PalmSecure ID Match влиза датчик PalmSecure, сензорен екран, платка на база на процесора ARM и устройство за четене на карти с различен формат. С помощта на комплекта за разработване софтуерните партньори и клиенти на Fujitsu могат да интегрират това решение в собствени вътрешни корпоративни системи.

Очаква се устройството, което съответства на изискванията на нормативните документи на Европейския съюз, да намери приложение в системите за сигурност на финансовите организации, магазините, обществени обекти и организации.

Етикети: информационна сигурност , автентификация , Фуджицу , аутентификация

Четете още:Последни новини
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...
 
Вали Компютърс ООД е вече официален дистрибутор на Asus за ...
 
BRIX Gaming UHD с моделно име GB-BNi5HG4-950 е най-новото устройство ...
 
Българският разработчик на високотехнологична медицинска апаратура БТЛ Индъстрийз представи иновативен ...