Freecom представи ToughDrive Sport

Категория: Хардуер , Устройства за съхранение , Твърди дискове
Наско Атанасов
четвъртък, 23 Април 2009 10:27ч

Freecom  представи ToughDrive Sport

Компанията Freecom представи новия си продукт – “ToughDrive Sport” – издръжлив, устойчив на удар, 2,5” преносим твърд диск, създаден за най-суровите условия. Това допълнение към линията ToughDrive устройства е перфектния компаньон на активните и „живеещи на ръба” потребители, които искат да носят личната си информация навсякъде, независимо дали са на трекинг в планината, екстремно спускане с байкове или на „бягане с препятствия” из аерогарата.

Устройствата от линията ToughDrive Sport имат усилена метална халка в единия край, за да могат лесно да бъдат закачени за раница, или дори на колан – позволявайки на  притежателя си да носи информацията си навсякъде и ръцете му да са свободни. В добавка, дискът може да издържи 2 метра свободно падане върху твърда повърхност, като е и напълно защитен от всякакви климатични условия. Устройствата ToughDrive Sport имат спортен дизайн, като за още по екстремен вид, вградения USB кабел е с текстилна оплетка и прилича на алпинистко въже. Дискът е изключително портативен, без допълнителни кабели и захранвания, идеален за активно ползване на открито, като вътрешния анти-шоков механизъм ще предотврати всякаква опасност за електрониката или информацията в непредвидени ситуации. В много случаи това може да е решаващо за опазването  на стотици часове видео, десетки хиляди снимки и важни документи.

„Сега всеки очаква да може да носи своята информация, независимо къде се намира, и стилния диск ToughDrive Sport е перфектния избор за тези с активен, суров и отворен начин на живот,” каза Алекс Лукасен, съосновател, изпълнителен старши вицепрезидент и мениджър на  продуктовия жизнен цикъл и маркетинга във Freecom.

„Независимо дали сте турист, пътуващ около света и използващ диска за съхранение на снимки от местата, които посещавате, редовен пътник в градския транспорт от офиса до вкъщи, или полеви инженер, работещ при лоши климатични условия, изключително важно е вашата информация да е лесно преносима и да е ефективно защитена от всякакви „удари и неравности”. Дискът ToughDrive Sport побира до 500GB информация и с патентованата Turbo USB 2.0 технология прехвърля данни с до 30% по-бързо от стандартните USB 2.0 устройства. Устройството, също така, е оборудвано с технология за защита на информацията с хардуерно 256 битово криптиране – за да се добие достъп до съдържанието диска, трябва да бъде въведена парола за декриптиране. Този елемент за сигурност дава на потребителите спокойствие, дори когато устройство с много ценна информация по случайност е загубено или е откраднато, никой няма да има достъп до данните без паролата. В тези случаи устройството трябва да бъде преформатирано и това автоматично ще унищожи цялото съдържание на диска, не позволявайки данните да попаднат в чужди ръце.

 
Етикети: маркетинг , сигурност , USB , .NET , твърд диск , СЕК , НАП , технология , стандарт , снимки , хардуер , криптиране , защита на информацията , електроника , ИТ , C , НАТО , ДСК , защита , информация , USB 2.0 , Нера , БИ , СКАТ , Freecom , ToughDrive Sport , EDI

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени