Флагманът Arc HD Nozomi на Sony получава HD дисплей, 1,5 Ghz процесор и 12 Mps камера

Категория: Хардуер , Смартфони
Благой Благоев
сряда, 14 Декември 2011 14:07ч

Флагманът Arc HD Nozomi на Sony получава HD дисплей, 1,5 Ghz процесор и 12 Mps камера
Снимки в бяло на бъдещия флагман от линията Xperia изтекоха преди време в мрежата, а вчера на сайта gsmarena.com се появи и по-подробна информация за новия Arc HD, известен под кодовото име Nozomi, както и негови снимки в черно.

По снимките е трудно да се прецани достоверността на слуховете за водозащитеност на новия сматрфон. Той обаче е с 4,3" екран HD (1280х720) и работи под модифицираната версия Android 2.3.5. Смартфонът е снабден с камера с 12 Mps и може да снима FullHD видео.

Arc HD Nozomi работи на SoC Snapdragon от Qualcomm, с двуядрен процесор Scorpion (1,5 GHz) и видеоускорител Adreno 220. За възпроизвеждане на видео с висока резолюция на външен екран е предвиден HDMI интерфейс.

Вградената памет в новия продукт може да бъде 16 или 32 GB, но слот за microSD памет няма. Вместо традиционния SIM слот се използва microSIM, а размерът на RAM в Nozomi е 1GB. Въпреки лесно отстраняванщия се заден капак Arc HD използва несменяема батерия.

Няма точна информация за датата на излизане на Arc HD Nozomi, но вероятно ще бъде обявен на предстоящия CES 2012. Също така най-вероятно този модел ще бъде един от първите в линията Xperia, който ще получи ъпгрейд до Android Ice Cream Sandwich.

Етикети: смартфон , Android , Сони , Qualcomm , HDMI , Сони Ериксон , Андроид , CES , Android смартфон , SIM , смартфони , HDMI интерфейс , Ice Cream Sandwich , Arc HD Nozomi , SoC Snapdragon , Scorpion , microSD

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени