FiBank представи „Монетата на змията“ чрез технологията Kinect

Категория: Технологии
Saga Technology
сряда, 19 Декември 2012 17:40ч

FiBank  представи „Монетата на змията“ чрез технологията Kinect
FiBank, подпомогната от технологичните решения на Samsung България и ICB-Интерконсулт България, представи новия си нумизматичен продукт - „Монетата на Змията“, поредна монета от серия, вдъхновена от Китайския календар.

Разработеното съвместно от Samsung и Интерконсулт България е нетрадиционно решение, което управлява презентациите само с жестове и глас - без използване на мишка и клавиатура. То се базира на иновативната технология на Microsoft - Kinect for Windows, която е известна основно от игровите приложения. Тук обаче става основа на компютърен интерфейс от ново поколение, разработен специално за бизнес сектора. Чрез него, с помощта на глас и жестове, се управлява визуализирането на различна текстова информация, снимки и видео за кюлчета и монети върху най-иновативните дисплеи на Samsung.

Подобен тип решения са предвестник на банковия офис на бъдещето, в който клиентът сам управлява и достъпва желаната информация по забавен и интерактивен начин. Решения, базирани на Microsoft Kinect for Windows, вече са създадени в клонове на банки в Москва и в Дубай, в които клиентът може да управлява информацията през витрина, дори в часовете извън работното време на банката.

Samsung е първата компания, която стартира серийно производство на иновативните прозрачни дисплеи. На събитието на FiBank новата монета бе поставена в стилен прозрачен куб, чиято лицева страна представлява прозрачен екран. Специално разработено видео показва любопитна информация за нумизматичните продукти, като постепенно избледнява и разкрива пред погледа истинската монета зад дисплея.

Мултимедийната презентация на FiBank бе показана на 55-инчов Digital Signage дисплей от ултратънката серия Samsung UE55. Благодарение на разработеното от Интерконсулт България решение, базирано на Kinect for Windows, презентаторът управлява съдържанието на екрана само с жестове и глас. Модерният интерфейс създава неповторима атмосфера и прави показваната информация още по-атрактивна за публиката.

Бъдещето принадлежи на сензорните интерфейси, които управляват дисплей решения от всякакъв тип и размер, и най-вече - комуникацията между тях. Новият онлайн магазин за монети на банката бе показан на работещо E-board решение, базирано на сензорен 65-инчов дисплей от серията Samsung ME65B. Чрез иновативни технологии за комуникация между цифровите устройства, бе показано как съдържанието от големия екран може да се изпрати директно към таблет и обратно – от таблета към 65-инчовия дисплей във фокуса на банковия офис.


А за всички, които искат да направят нетрадиционен подaрък, е обявена и промоция – продуктите, закупени от онлайн магазина Gold&Silver до 18 януари 2013 г. ще се продават с 5% отстъпка. По-голямата част от предлаганите продукти ще се продават в луксозна опаковка, придружени от сертификат за автентичност, а доставките ще се извършват в рамките на следващия работен ден след направяне на поръчката.


Етикети: Microsoft , Samsung , Самсунг , онлайн магазин , ICB , електрони презентации , Kinect , ICB-Интерконсулт България , FiBank

Четете още:



Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...



Най-четени