F-Secure пуска на пазара съвсем нови функции за сигурност и поверителност

Категория: Информационна Сигурност , антизловреден и антиспам софтуер
Saga Technology
петък, 13 Септември 2013 0:00ч

F-Secure представи новият F-Secure Internet Security с акцент върху безопасното сърфиране в мрежата. Новата версия на F-Secure е проектирана с функции за мигновена защита на съдържанието на потребителските компютри и ги защитава докато сърфират, банкират и пазаруват.

F-Secure Internet Security е с нови функциионалности, включващи подобрена защита на банковия акаунт и профила ви във Facebook. Най-новата технология защитава от хакерски и zero-day атаки и още, като всичко това е в един нов потребителския интерфейс.

Най-често срещания начин за онлайн атаки към средностатистическия потребител е чрез уеб експлойти: потребителят е подмамен да посети злонамерен или компрометиран сайт. Ето защо, F-Secure Internet Security е особено фокусиран към защита на онлайн дейности и откриване на пробиви, насочени към уязвимости в браузъра или друг сходен софтуер.

85% от хората банкират онлайн от своите компютри, но киберпрестъпниците проследяват парите и крадaт от сметките на потребителите, използвайки зловреден софтуер, наречен „банкови троянски коне“. С F-Secure Internet Security и подобрената функционалност Banking Protection потребителите могат да са сигурни, че техните банкови транзакции са обезопасени и поверителни. Banking Protection повишава настройките за сигурност по време на онлайн сесии на банкиране, като по този начин осигурява и допълнителна защита.

Според скорошно F-Secure проучване, 57% от хората в световен мащаб са загрижени, че децата им не са достатъчно добре защитени във Facebook, а всеки един от петима Facebook потребители не знае как да конфигурира настройките си за сигурност. Въведете Safe Profile, новата функция на F-Secure Internet Security. Safe Profile помага на Facebook потребителите да са сигурни, че профилът им е толкова поверителен, колкото те самите биха искали да бъде. Нововъведението показва колко от профила е потенциално видим за непознати и помага за по-добрата защита на личната информация и снимките. Дори и хората, които са убедени в своите настройки за поверителност, е добре да направят проверка - Safe Profile ще посочи какво е пропуснато!

Новият F-Secure Internet Security идва с DeepGuard 5, най-мощната защита срещу непознати и нововъзникнали заплахи чрез зловреден софтуер. Едни от най-разпространените начини на заразяване на компютрите днес са пробивите чрез уязвимости в системата, а DeepGuard 5 е специално разработен, за да ги блокира. DeepGuard 5 следи процесите на често използвани програми и блокира всяко злонамерено поведение, показващо опит за атака. Докато стандартната защита е свързана с използването на уязвими точки в системата, поведенчески базираната защита на DeepGuard 5 предлага по-добро покритие, защото уязвимостите не винаги са известни, като например zero-day атаките.


Етикети: информационна сигурност , заплахи , F-Secure , онлайн банкиране , киберсигурност , киберпрестъпници , киберзащита , кибер заплахи , онлайн заплахи , F-Secure Internet Security

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени