ESET Mobile Security 2 за Android лови 99,7% от заразите

Категория: Информационна Сигурност , антизловреден и антиспам софтуер
Saga Technology
вторник, 1 Октомври 2013 10:39ч

ESET Mobile Security 2 за Android лови 99,7% от заразите

Oбновената версия на решението за защита на Android мобилни устройства ESET Mobile Security за Android e с подобрено сканиране, модул за защита от фишинг атаки и изцяло променен потребителски интерфейс. Освен от интернет заплахи обаче, ESET Mobile Security за Android може да предпази смартфона или таблета дори и в случай на физическа загуба или кражба.

ESET Mobile Security за Android може да бъде свалена от онлайн магазина Google Play. Неговата популярност, дължаща се на над 850 000 налични приложения и игри, милиони песни и книги и хиляди филмови заглавия, го прави и привлекателна цел за киберпрестъпниците. По данни на анализаторите от Gartner, операционната система има пазарен дял от над 60% през 2012 г. Само за една година – между 2011 и 2012 г. – броят на вирусите за операционната система се е увеличил със 17%, показват данните на ESET. ESET Mobile Security за Android защитава потребителите си от някои от най-разпространените мобилни вируси до момента, включително и от Android/TrojanSMS.Boxer.AA, плъзнал през 2012 г. Мобилните потребители могат да се чувстват защитени във всеки един момент от работата с телефона си – от сърфирането в интернет през незащитени WiFi зони, през посещаването на мъгливи сайтове, кликането на подозрителни линкове в имейли или чатове и до свалянето на приложения от непознати магазини и следенето на разрешенията за достъп до информация, които потребителят е дал за тях.

ESET Mobile Security за Android е засякла 99,7% от заразените приложения, на които е била подложена като част от тестовете на AV-TEST Institute, независима анализаторска компания в областта на информационната сигурност. Ползваемостта на приложението също е оценена високо.

Напълно безплатната версия и платената версия на ESET Mobile Security за Android могат да се заредят от Google Play на https://play.google.com/store/apps/details?id=com.eset.ems2.gp. Инсталирайки приложението от официалния магазин за Android, потребителите ще могат да използват напълно безплатно част от функциите му за определен период от време. Ъпгрейдът към пълната версия на ESET Mobile Security за Android става от самото приложение за пълна защита от заплахи както от дигиталния, така и от реалния свят. Игнасио

Спамбато, директор маркетинг и продажби на ESET, коментира: „Новият потребителски интерфейс и улеснените настройки при инсталиране бяха създадени именно защото знаем, че потребителите на мобилни устройства търсят прости, но същевременно мощни решения за защита, които се конфигурират лесно и не изискват множество интеракции и не консумират много ресурси.“

Основни функции на ESET Mobile Security за Android:
• Подобрена защита от вируси и сканиране — ESET Mobile Security е едно от малкото решения за мобилна сигурност за Android, което идва с енджин, който може да засича както вече известни, така и все още непознати заплахи, включително и наскоро откритите уязвимости, свързани с Android Master Key. Новата версия подобрява както засичането на вируси, така и намалява ефекта на приложението върху производителността на телефона или таблета, чрез използването на сканиране на различна „дълбочина“ (бързо/умно/пълно сканиране), както и опции за предварително зададено сканиране.
• Изцяло нов интерфейс — Вече съвместим с таблети, както и с хоризонтална и вертикална ориентация на смартфона.
• Улеснени настройки за инсталация —Инсталирането и настройването на софтуера никога не са били толкова лесни.
• Филтриране на SMS и обаждания — Блокиране на SMS или входящи обаждания в определени часови периоди.
• Одит на сигурността — Наблюдава позволенията, които потребителят е дал на инсталираните приложения на устройството до определени функции като следене на местоположение, достъп до контакти, покупки през самите приложения и други чувствителни действия, които могат да бъдат знак за потенциално опасни програми.
• Подобрена защита от фишинг атаки и вградени функции за USSD Контрол — Защитава от фишинг атаки и уеб-базирани атаки чрез заразени SMS съобщения, QR кодове или URL адреси.


Етикети: информационна сигурност , антивирусна защита , Android , антифишинг , киберсигурност , мобилна сигурност , кибернетична сигурност , антивирусни приложения , кибер защита , ESET Mobile Security за Android

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени