Два мощни mini PC за всестранно приложение

Категория: Хардуер , Компютърни системи , Настолни
Saga Technology
сряда, 21 Декември 2016 9:36ч

Два мощни mini PC за всестранно приложение
Персоналните компютри не са това, което бяха, както и всяко друго високотехнологично устройство. Те все повече се смаляват по размер, растат по мощност и подобряват дизайна си, за да пасват на околната ни среда.

Водещият производител на дънни платки компанията Gigabyte ни демонстрира тази тенденция и със следващото си поколение mini PC компютри под марката си BRIX. По външен вид те не се отличават много от по-старите модели, но под капака им вече „бие“ ново сърце - последната процесорна фамилия на Intel 7 Gen Core, която предоставя още по-гъвкава производителност с новата архитектура Kaby Lake.

Тук ще разгледаме два модела от новите мощни и елегантни персонални системи на Gigabyte, но съответно оборудвани с различни процесори.

GB-BKi3A-7100

Това mini PC работи с чипсет на Интел с процесор Inte Core i3-7100U (3M кеш, 2.40 GHz). Този процесор от 7-о поколение използва изключително енергийно ефективна микроархитектура, технология за усъвършенствана обработка и оптимизации на силициевия чип, за да предостави по-бърза работа в сравнение с процесорите от предишното поколение.
Моделът разчита също и на новото поколение графика на Intel, която е подобрена в посока производителност и енергийна ефективност, а именно HD Graphics 620. За да сме по-точни увеличението е 10% повече производителност в сравнение с предшестващото поколение. С новия медиен механизъм потребителите имат възможност да гледат, да създават, да редактират, да споделят и да играят, като разполагат с многобройни визуални ефекти. Медийният механизъм предлага 10-битово хардуерно ускорение HEVC (High Efficiency Video Coding), което значително подобрява гледането на 4К съдържание. То също показва по-голяма производителност при създаване на 4К съдържание спрямо процесорите от предишно поколение.

Възможностите за мултимедия не се ограничават само до самото устройство. С включения порт HDMI 2.0 и поддръжка на HDCP 2.2 потребителите могат да са спокойни, че тяхното устройство ще може да възпроизвежда пълния потенциал на всяко съдържание. Разбира се, това, че BRIX поддържа естествена резолюция за 4K (3840 на 2160 точки) при кадрово опресняване 60Hz, не е достатъчно – трябва да разполагате и със съответни UHD дисплеи, за да се насладите на реалистични и живи картини.

И ако искате едновременно да бъдете на повече места, то BRIX няма да ви подведе, тъй като поддържа до 3 самостоятелни дисплея чрез HDMI 2.0 и DisplayPort++, без да имате нужда от допълнителна графична карта.

За съвременните персонални компютри има още две изключително важни неща – това са скоростта на пренос на данни и свързаността. Тук Gigabyte също е вложила усилия и мисъл. Наличието на 2 порта с най-новият стандарт USB 3.1 предлага зашеметяваща скорост при преноса на данни - до 10 Gb/s, или 2 пъти по-бързо от USB 3.0, при това е обратно съвместим със съществуващи USB устройства.

За безжичните комуникации се грижи модулът M.2, предлагащ IEEE 802.11ac Wi-Fi и най-новата версия на Bluetooth 4.2, предоставяйки свързаност на маломощни Bluetooth устройства и периферия, като в същото време позволява на потребителите лесно да свързват мобилни устройства.

И още една технология от Intel, която е елегантно вградена в модела BKi3A-7100, е Intel Ready Mode. Целта е да не нервничите пред екрана, чакайки вашият компютър да се „събуди“, а да се радвате на моменталното възобновяване на дейността му. Тази технология работи, предоставяйки алтернатива на традиционното състояние на спящ тих режим с малко енергийно потребление, но не спира до тук. Тя ви дава още немалко възможности като:
• Достъп до вашите цифрови файлове - от всяко място, по всяко време чрез приложения във вашия телефон или таблет, за да сваляте снимки, видео, големи файлове и т.н. без значение къде се намирате.
• Получаване на помощ от вашия цифров помощник, в случая вградената в Microsoft Windows 10 Cortana. (Системата поддържа 64-битовата версия на Windows 10.)
• Поддържане на всички ъпдейти в последна версия и съхраняване на снимки и документи във всичките ви устройства с автоматичноto синхронизиране.
• Моментално влизане във вашето устройство с докосване, дума или поглед.

Размерите на mini PC-то са 46,8 мм x 112,6 мм x 119,4 мм (1.84" x 4.43" x 4.7"). Той осигурява поддръжка на дискове за съхранение 2,5 HDD/SSD, с дебелина 7.0/9.5 мм (1 x 6 Gbps SATA 3), има два слота SO-DIMM DDR4 2133 MHz за оперативна памет максимум до 32 GB и още предостатъчно разширителни портове и слотове.

A VESA скобата позволява BRIX лесно да бъде поставен на гърба на монитор или HDTV, дискретно скривайки се от външни погледи. Това дава елегантна възможност за превръщане на всеки VESA съвместим дисплей или телевизор в пълноценно PC.
GB-BKi7A-7500

Както показва името този модел mini PC, BRIX е вдигнал още летвата с по-мощния процесор от седмото поколение фамилна линия Intel 7th Gen Core, а именно i7-7500U. Той отново е изграден по усъвършенстваната архитектура Kaby Lake с по-прецизния 14+ nm производствен процес за повече мощ и по-добра ефективност. С помощта на технологията Turbo Boost 2.0 производителността и захранването се контролират динамично – както на ядрата, така и на графиката, а производителността се увеличава прецизно точно когато е необходима, като същевременно през останалото време се пести енергия.

Всички останали модули, слотове и портове, както и размери, са като нa предишния модел, но подсилени от по-мощния чипсет.

И двата модела са достатъчно „всестранни“, за да намерят разнообразни приложения както за мощна домашна компютърна система, така и за разнообразни приложения в бизнеса, образованието или обществения сектор.

И за двата модела получавате 24 месеца гаранция от дистрибутора Vali Computers.


Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени