Domino Designer - вече безплатен

Категория: Интернет
Наско Атанасов
петък, 16 Октомври 2009 11:04ч

Решението за създаване на "custom" приложения - Lotus Domino Designer вече е безплатно. Това дава възможност на компаниите в още по-голяма степен да се възползват от възможностите на Lotus като платформа за съвместна работа. Domino Designer позволява на уеб разработчиците, студенти и бизнес анализатори бързо да се научат как да правят нови и да разширят съществуващи приложения за Notes and Domino.

Domino Designer 8.5.1 и технологии като XPages, ще улеснят компаниите в разработването на нови Notes приложения. Като популярно средство за уеб разработка в Domino Designer 8.5.1, XPages позволява на ИТ професионалистите да създават Web 2.0 приложения и голямо разнообразие от "user experiences" в съществуващи приложения.

Domino Designer помага на уеб разработчиците бързо и лесно да разработват и използват бизнес приложения, които могат да се достъпват в Lotus Domino приложения, от браузър на десктопа или от смартфон, както и директно от IBM Lotus Notes клиента. Това позволява на служителите да получават бизнес информация от Notes and Domino, без нуждата от допълнителен софтуер. Новите разработчици могат да се присъединят към Lotus Application общността - OpenNTF.org, отворена онлайн организация, фокусирана върху Lotus Notes and Domino. OpenNTF има повече от 64 000 членове и към нея се присъединяват 750 нови членове месечно, предлагайки богата и динамична база с достъпни и готови средства за продуктивност.

IBM Lotus Domino Designer софтуерът е базиран на отворена Eclipse платформа. Разработчиците получават готов набор от средства за подпомагане на всякакви стратегии за разработване на приложения. Разработчиците, които досега не са работили с Lotus Notes and Domino, могат да се насладят на познатия интерфейс на Eclipse Integrated Development Environment (IDE).

Етикети: уеб , Web 2.0 , Lotus , Domino Designer

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени