Девет екипа продължават във втория етап на 3Challenge

Категория: Събития
Благой Благоев
сряда, 23 Май 2012 8:53ч

Девет млади предприемачи и екипи от предприемачи преминаха първия кръг (Idea) от състезанието за млади предприемачи 3Challenge. Събитието се проведе в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и постави началото на третото издание на надпреварата. Организатор е студентският клуб по предприемачество Start It Smart. В първия кръг се срещнаха 18 иновативни бизнес идеи, от които журито на конкурса, екипът на Start It Smart и публиката в залата избраха общо девет победители.

“Основната цел на Start It Smart е, да развиваме предприемаческата култура сред младите българи и да подкрепяме онези от тях, които имат желание да стартират бизнес. Затова се радваме, че в новото, трето издание на състезанието 3Challenge се включиха над два пъти повече участниции – общо 70. Радостно е също, че качеството на идеите е толкова високо и много от екипите имат амбиции да развият бизнес както в България, така и на глобално ниво“ - заяви Радослав Георгиев, който преди броени дни беше избран за президент на клуба Start It Smart.

Деветте проекта, които продължават напред в надпреварата са платформата за събития Eventyard, сайтът с профили на различни видове майстори MaistorPlus.bg, играта с карти Авитохол, фокусирана към обучението по българска история, платформата за споделяне на сексуалните навици re:Loveution, която включва също презервативи с QR код, проекта за книги с вградена LED технология StreamBook, мобилно приложение за търсене на промоции, идеята „Духовен съветник” за записване на обръщения от възрастни хора и тяхното изпращане на близките им, след като починат, проектът BGBAGs за нов вид торбички за многократна употреба, както и Mobile Trade Centre – система от виртуални витрини, позволяващи пазаруване на продукти в движение.

На деветте екипа предстои шестмесечен период на менторство и обучение, през който ще получат както ценни съвети от успешни предприемачи, мениджъри и специалисти, така и софтуерна инфраструктура, хостинг и друга подкрепа за развитието на техния бизнес. След шест месеца те ще се изправят във втория кръг (Seed), на който ще бъде оценен техният напредък и ще бъдат излъчени трима финалисти. След още шест месеца те ще се срещнат на финала (Grow), за да излъчат един победител в състезанието, който ще получи редица материални и нематериални награди, както и възможност да представи идеята си пред рискови инвеститори. Генерален партньор на 3Challenge е SuperHosting.BG, а спонсор е ESI Center.

Етикети: 3Challenge , Idea , 3Challenge Grow

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени