D-Link представи нови решения за съхранение на информация

Категория: Хардуер , Устройства за съхранение , Твърди дискове
Наско Атанасов
сряда, 22 Април 2009 15:03ч

D-Link представи нови решения за съхранение на информация
D-Link представи нови интегрирани решения за съхранение на информацията, които правят архивирането по-лесно и ефективно. DNS-323 идва при клиента с предварително форматиран 1TB твърд диск в модификацията DNS 323-1TB или с два 1TB твърди диска при варианта DNS 323-2TB. Последният е предназначен за тези, които имат нужда от по-голям, допълнителен капацитет за съхранение.

Новите предложения на D-Link са разработени специално с идеята да повишат комфорта на ползване на решенията за съхранение на информацията. След като купи устройството с тези предварително инсталирани и форматирани от производителя твърди дискове клиентът просто трябва да го включи към системата, която използва.

"Наясно сме, че клиентите изискват качествени продукти, за чието правилно функциониране не е нужно да прекарват часове в конфигурация и настройки.", коментира Олег Стоянов, технически директор, D-Link България. "D-Link отговоря на това изискване с пускането на пазара на напълно готовото за ползване решение за съхранение на информацията. Нашите награждавани продукти за съхранение, с добавени твърди дискове с голям капацитет, позволяват на клиентите бързо и лесно да споделят, съхраняват и архивират сигурно информацията си."

Дисковете и при двете версии, 1TB и 2TB, са предварително фабрично конфигурирани като независими дялове. DNS 323-1TB и DNS 323-2TB позволяват споделяне на документи, музика, снимки и видео в цялата мрежа, веднага след включването си в системата. Потребителите могат да стартират и слушат директно музика, съхранявана на дисковете, благодарение на вградения iTunes сървър. Може да бъде използван и като UPnP AV медия сървър за стриймване на съдържание към поддържаните медия плеъри а с помощта на вградения FTP сървър файловете стават достъпни и отдалечено през Интернет.

В допълнение на тези възможности DNS-323-2TB може да бъде конфигуриран като RAID 1 масив, при който данните автоматично се дублират и на двата диска. Това гарантира пълно резервиране на важната за потребителите информация, която ще остане достъпна дори и в случай на неочакван проблем с единия от двата твърди диска.

Етикети: Интернет , съхранение на данни , D-Link , твърд диск , НАП , RAID , плеър , сървър , снимки , iTunes , файл , България , ИТ , музика , архивиране , дарение , видео , IT , ITU , информация , INK , БИ

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени