D-Link: 30% ръст на продажбите у нас за 30-годишнината си

Категория: Хардуер , ИТ инфраструктура , Телекомуникации , Технологии , Мобилни технологии
Saga Technology
понеделник, 14 Март 2016 20:20ч

D-Link: 30% ръст на продажбите у нас за 30-годишнината си

За годишнината си D-Link демонстрира много иновации в областта на „умните домове“, видеонаблюдението и Wi-Fi рутерните технологиите на Световния мобилен конгрес 2016 г., както и ярко развитие на телекомуникациите си технология.

След Световния мобилен конгрес в Барселона вицепрезидентът на D-Link за Централна и Източна Европа Томас фон Барос посети страната ни и заедно с Огнян Данчев, мениджър на D-Link за България и Румъния, представиха новите продукти на компанията и отчетоха резултатите на нашия пазар за 2015.

D-Link, която произвежда комуникационно оборудване за телеком и интернет доставчиците, както и потребителски мрежови продукти, обяви 30% ръст на продажбите в България през изминалата 2015 г. Добрите резултати се дължат основно на сделки с телекомите за мобилни мрежи от четвърто поколение (4G), изградени по технологията LTE. Основни клиенти са Теленор, Макс телеком и Булсатком. От компанията очакват другите два наши телекома също да се заинтересуват от 4G продуктите й. Компанията прогнозира по-скромен ръст през тази година на нашия пазар или около 20%.

Отзвукът от MWC 2016 в Барселона, дошъл малко по-късно у нас, включва съвременни възможности за автоматизация на дома и устройства за видеонаблюдение, които правят живота ни по-лесен и по-безопасен, партньорства с доставчици на интернет услуги и компании за комунални услуги, които да доставят интелигентни домакински пакети на пазара и „посредниците“ на тези технологии, а именно високопроизводителни рутери, които да подобрят покритието и да спомагат да се максимизира наличната скорост на интернет в домовете ни.

Основните акценти в бизнес линията на D-Link са LTE технологиите, предназначени за телекомите, но предложенията й са насочени също към тенденции като Smart City, към продукти за магазини, молове, кафенета, рекламни агенции (управление на билбордове) и дори за превозни средства.

Домашните приложения са под егидата на mydlink – домашното приложение за смартфони и таблети е команден център за голям обхват от устройства за „умния дом“, позволяващи ни да управляваме, наблюдаваме и автоматизираме всичко в къщите си.

Можете да стриймвате музика, където искате в дома си от компютър, смартфон или таблет (край на проводниците); можете да откривате движение и да предприемете някакво действие с няколко почуквания върху приложението; можете дори да наблюдавате използването на енергия от всичките си електрически уреди и да ги включвате и изключвате ръчно или автоматично, когато и където да сте, а също да им задавате прагове на консумация; можете да получавате дори имейли от наблюдаващите устройства и т.н., списъкът може да бъде продължен почти до всичко.

Две конкретни устройства може би направиха най-голямо впечатление по време на Световния мобилен конгрес. Те са:


• Първата в света 180-градусова безжична AC широкоъгълна камера – новаторска технология за сигурност у дома или малкия офис, която предлага 180˚ панорамен поглед на помещението, без необходимостта от въртене и накланяне. Новата камера DCS-960L предлага леща с най-голям ъгъл на пазара днес. Обикновено фиксираните камери имат ъгъл най-много до 130°.

DCS-960L е чудесна отправна точка за изграждане на система за сигурност тип „направи си сам“, благодарение на допълнителните функции като HD видео запис, вграден микрофон и автоматично инфрачервено нощно виждане. За намесa в случай на влизане с взлом, можете да програмирате камерата да изпраща сигнал при засичане на движение в определена област, като входове или прозорци, или в случай, че се възприемат звуци, които надвишават предварително зададен праг.

Wide Eye HD 180° е съвместима с платформата mydlink. С камерата идва и 16 GB microSD карта за местно съхранение на изображения. Камерата ще бъде достъпна през април на цена €199,00.

• ЕХО рутери с висока производителност. Хората искат да свързват все повече устройства в домашната си мрежа и новите EXO Wireless AC рутери позволяват именно бързо покритие на целия дом. Рутерите доставят висока производителност за няколко свързани устройства, както и за взискателни задачи като 4K поточно предаване на мултимедия.

 

Серията EXO комбинира футуристичен дизайн с мощна производителност и осигурява максимална скорост и покритие на достъпна цена. Рутерите от тази серия AC1900 EXO Wi-Fi Gigabit (DIR-879) и AC1750 EXO Wi-Fi Gigabit (DIR-869) усилват безжичното покритие, а гигабитовите портове позволяват да свързвате много устройства и с кабел. Рутерът AC1900 също използва технологията SmartConnect.

Рутерите ще са на пазара през май на следните цени: DIR-869 – €189,00; DIR-879 – €229,00.


Етикети: видеонаблюдение , D-Link , рутер , безжичен рутер , LTE , безжични рутери , D-Link България , Огнян Данчев

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени