CES 2012: Samsung с иновации в домашното кино, мониторите и фотографията

Категория: Иновации
Наско Атанасов
сряда, 11 Януари 2012 11:33ч

CES 2012: Samsung с иновации в домашното кино, мониторите и фотографията
Samsung Electronics представи на откритото вчера изложение CES 2012 в Лас Вегас новата си гама системи за домашно кино с по-чист звук и превъзходно визуално изживяване.

Във фокуса на посетителите са: 7.1-канална Blu-ray 3D система за домашно кино Samsung HT-E6730W - първата по рода си система, която включва патентованата технология на Samsung за лампов усилвател, комбинираща електронна лампова технология и дигитален усилвател в един модул, с цел да създаде разтърсващи изживявания; Безжична 3D Blu-ray система за домашно кино Samsung HT-E5500W – мултимедиен хъб за домашно кино с ненадминат съраунд звук и експлозивно full HD 1080p видео качество за цялостно изживяване; Аудио колона със съраунд звук и 3D дълбочина Samsung HW-E550 – трансформираща се система с тонколона, която създава виртуален съраунд звук с помощта на водещи технологии. Моделът на Samsung HT-E6730W получи наградата за иновационен дизайн и проектиране.

Samsung Electronics анонсира и ново поколение монитори от висок клас с представянето на нов монитор от Серия 9. Той обединява в себе си най-доброто, което компанията може да предложи, включително технологията Natural Color Expert, осигуряваща по-богата картина на взискателните потребителите, работещи с фото и видео съдържание. Новият 27-инчов монитор от Серия 9 (S27A970) е показан за пръв път.

Samsung Electronics представи вчера също новата си серия фотоапарати за пътешествия с Wi-Fi възможности и многократно приближение. Моделите WB850F, WB150F и ST200F се характеризират с подобрено оптично приближение и качество на изображението, с което серията е добре позната, като добавят Wi-Fi свързаност за по-лесно споделяте и съхраняване на изображения. С компактните си размери и лек и здрав корпус, фотоапаратите от тази серия на Samsung са перфектни спътници за пътуване.

На международното изложение на потребителска електроника, в Лас Вегас бяха обявени и финалистите в състезанието на Samsung Free the TV 2011, вторият годишен конкурс, който насърчава разработчиците да създават приложения, които носят наслада на потребителите с безпроблемното си мултимедийно изживяване на най-големия екран у дома. Тазгодишните участници бяха поканени да представят приложения, които осигуряват съвместимост и интерактивност между Smart телевизорите на Samsung и екраните на смартфони, таблети и ноутбуци. Всяко приложение е оценено въз основа на цялостната му визия върху всеки екран, качеството на идеята и функционалност.

Финалистите на конкурса за 2011 са: FREQSHO – музикалните фенове могат да създават свой собствен музикален канал, където да пускат музика от всеки изпълнител като използват смартфон, таблет или телевизор; Let's Play Stop – интерактивна игра с думи, в която играчите трябва да намират думи, които отговарят на произволни букви в пет категории: градове или държави, части на тялото, плодове, цветове и животни; Party Shots –потребителите просто свалят приложението на техните стартфони, снимат с тях и снимките веднага се появяват върху Smart телевизора на Samsung под формата на слайдшоу. Победителите ще бъдат обявени по време на изложението.

Етикети: Samsung Electronics , CES 2012

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени