CES 2012: Project Fiona - концепция на Razer за мощен PC гейминг-таблет

Категория: Таблети , Игри
Наско Атанасов
петък, 13 Януари 2012 10:11ч

CES 2012: Project Fiona - концепция на Razer за мощен PC гейминг-таблет
Razer представи концептуален дизайн за 10-инчов PC гейминг-таблет по време на изложението CES в Лас Вегас. За разлика от други таблети, които са създадени за по-широка употреба и любителска игра, концепцията Project Fiona е специално проектирана, за да поддържа най-популярните PC заглавия в момента и да предложи интуитивен контрол за гейминг в движение.

Razer работи тясно с Intel за интегрирането на трето поколение Intel® Core™ i7 процесор в Project Fiona. Ето защо таблетът наподобява по мощност най-новите PC конфигурации, но поднася възможностите в напълно нова форма, вече позната на повечето потребители с интерес към технологиите. Няма да се налага разработчиците да създават нови оптимизирани приложения за Project Fiona – масовите PC заглавия могат да се играят на таблета без нужда от допълнително програмиране. Благодарение на мощния си процесор Project Fiona няма да се използва само за забавни мобилни игри, но за всички хитови заглавия, които никога досега не са били играни на таблет.

„Project Fiona комбинира Intel-базиран гейминг хардуер с висока производителност и иновативен дизайн, за да представи таблет, който е насочен директно към PC геймърите. Продуктът позволява играта на най-новите заглавия, изискващи сериозна мощност, да се осъществи в най-нашумелия в момента формат – таблета, „ обясни Брад Граф, директор „Партньорски маркетинг за нетбуци и таблети“ в Intel.

Освен мощност, Project Fiona се отличава и с голяма ергономичност. Екипът на Razer създава хибриден потребителски интерфейс с интегрирани аналогови контролери за игра, прецизен акселерометър и чувствителен мулти-тъч дисплей.

„Мулти-тъч екраните са водещият потребителски интерфейс за таблети в момента, но те не са правилното решение за сериозен PC гейминг,“ коментира Мин-Лян Тан, изпълнителен директор на Razer. „Потребителският интерфейс, който разработихме за Project Fiona, позволява всички настоящи PC заглавия да се играят без нужда от оптимизиране. В същото време, разработчиците получават нови възможности за създаване на игри специално за тази интуитивна платформа. Както разработчиците, така и геймърите ще се влюбят в потребителския интерфейс, който интегрира най-доброто от геймпадовете, сензорните екрани и акселерометрите в нов формат, подходящ за гейминг в движение.“

За допълнително подсилване на изживяването, двата контролера на Project Fiona използват Force feedback технология, така че всяка експлозия или картечен откос да се усети от геймъра. Усещането се усилва и от 7.1-канален съраунд звук от Dolby®.

Етикети: Razer , CES 2012 , гейминг-таблет

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени