CES 2012: LG търси първа позиция при 3D телевизорите

Категория: Монитори и цифрова тв , ИТ бизнес
Силвия Хаджикръстева
петък, 13 Януари 2012 10:05ч

CES 2012: LG търси първа позиция при 3D телевизорите
По време на тазгодишното изложение за потребителска електроника CES 2012 LG Electronics обяви своите средносрочни и дългосрочни стратегии за развитие на бизнеса с телевизори на компанията. Президентът и главен изпълнителен директор на LG Home Entertainment Company Хавис Куон представи посоките, в които LG ще насочи усилията си в бъдеще. „LG планира да изгради по-силна асоциация между своята марка и домашното 3D забавление, като се превърне в лидер на пазара на 3D телевизори в целия свят “, каза г-н Куон.

За да заеме първата позиция на пазара на 3D телевизори LG ще пусне нови модели Smart телевизори от серията CINEMA 3D с по-големи екрани, по-леки 3D очила и ще увеличи наличното 3D съдържание. Компанията обяви, че около 70% от всички нейни нови телевизори ще имат 3D възможности. Количеството на моделите с 3D функции също ще се увеличи драстично, както при телевизорите от ниския, така и при тези от високия клас. От друга страна LG ще снабди всички свои нови телевизори със Smart функция и така ще я направи базова характеристика за своите модели.

Друга цел на LG е да заздрави позициите на своя бизнес със Smart телевизори. Поради тази причина компанията ще постави в центъра на своите усилия подобряване на конкурентоспособността на своята собствена платформа. Сред планираните дейности са увеличаване на наличното съдържание и опростяване на интерфейса на платформата.

Тази година LG ще пусне нова версия на своята платформа NetCast, която ще направи работата с постоянно разширяващата се екосистемата за телевизори на LG още по-интуитивна. Освен това компанията ще предложи и функция за търсене, която ще позволи бързото намиране на съдържание и приложения. Друго нововъведение е дистанционното управление Magic Remote, което дава възможност за управление чрез жестове, гласово разпознаване, скрол и движение на курсора само с посочване.

Повишаване на конкурентоспособността на LCD телевизорите
LCD телевизорите на LG ще бъдат допълнително усъвършенствани благодарение на новата концепция за дизайн CINEMA SCREEN и все по-голям брой модели ще бъдат снабдени с ултра тънки рамки.

През 2012 година LG планира бързо да спечели пазарен дял от тепърва развиващия се пазар на OLED телевизори. Значителна крачка в тази посока беше пускането на първия OLED телевизор в индустрията. Първоначално 55 инчовият OLED телевизор беше представен в Южна Корея, но скоро компанията ще пусне модела и в други страни. OLED телевизорът на LG предлага картина с високо качество и красив дизайн. Освен това OLED панелът има много ниска производствена цена, тъй като той е от типа WRGB (бял, червен, зелен и син цвят), който е най-подходящият избор за екрани с големи размери.

Етикети: LG Electronics , CES 2012 , LG CINEMA 3D Smart

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени