CES 2012: LG представя Google телевизор

Категория: Монитори и цифрова тв , Иновации
Saga Technology
понеделник, 9 Януари 2012 11:54ч

CES 2012: LG представя Google телевизор
LG ще представи утре своя телевизор Google, който комбинира предимствата на операционната система Android и удобството на Smart и 3D технологиите, на откриващото се в Лас Вегас изложение CES 2012. Компанията ще демонстрира и четири нови системи за домашно кино, оборудвани с нейните последни технологии за 3D звук и Smart TV функция.

Едно от най-големите предимства на телевизора Google на LG е неговото управление. То е резултат от комбинацията на потребителския интерфейс, базиран на платформата Android и дистанционното Magic Remote с Qwerty клавиатура, проектирано от LG. Потребителският интерфейс на телевизора Google на LG и основният екран са създадени, за да осигурят максимално удобство при сърфиране в интернет и избор на съдържание или приложения.

Работата с няколко приложения едновременно също е възможна с телевизора Google на LG. Потребителите могат да търсят информация в интернет, да общуват в социалните мрежи и да използват традиционните функции на телевизора по едно и също време. Той може да се управлява от Qwerty клавиатурата или посредством другите възможности за управление, като жестове и гласово разпознаване, на дистанционното Magic Remote.

Телевизорът Google на LG е снабден със CINEMA 3D технология за домашно 3D кино. Моделът е базиран на технологията Film Patterned Retarder (FPR) на LG, което прави възможно използването на леки и удобни 3D очила. FPR също така прави възможно конвертирането на 2D съдържание в 3D формат с натискането само на един бутон.

Заедно с телевизора Google LG ще продължи да развива своята собствена Smart платформа за телевизори, базирана на системата NetCast. Според плановете на компанията тя ще бъде налична при повече от 60% от телевизорите с плосък панел, които LG ще представи през тази година.

LG ще представи общо четири нови модела системи за домашно кино с 3D звук през първото полугодие на 2012 година. От тях моделът BH9420PW ще е първият, който компанията ще покаже на изложението CES 2012. Той включва разработената от LG технология 3D Sound Zooming. Тя позволява регулирането на силата и дълбочината на звука спрямо позицията и движението на 3D картината в реално време.

Системата BH9420PW се състои от 9.1 канала и добавя четири допълнителни вертикални 3D колони към стандартните 5.1 канала, с които са оборудвани конвенционалните системи за домашно кино. В резултат на това потребителите могат да се радват на домашно забавление, при което цялото пространство по вертикала в помещението е наситено със звук. В допълнение вертикалните 3D колони са снабдени с 360-градусов рефлектор, който разпръсква звука във всички посоки и така създава акустика близка до тази на концертните зали.

Системата BH9420PW е снабдена със Smart TV функция. По този начин всички стандартни модели 3D телевизори имат достъп до екосистемата от Smart телевизорите на LG, която предлага широк набор от 3D съдържание.

Етикети: LG , CES 2012 , Google телевизор

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени