CES 2012: Хит на Sharp с първия в света 80 инчов 3D-телевизор

Категория: Монитори и цифрова тв
Силвия Хаджикръстева
вторник, 17 Януари 2012 10:51ч

CES 2012: Хит на Sharp с първия в света 80 инчов 3D-телевизор
Ключов модел сред течнокристалните телевизори Sharp стана 80 инчов 3D-телевизор с LED-подсветка от фамилията AQUOS LC-80LE844U, показан на завършилото наскоро изложение CES 2012. Екранът на този първи в света 80 инчов 3D-телевизор на практика е двойно по-голям от екрана на 55 инчовите. Новият модел има висок контраст Full HD 1080p LC-80LE844U , използва се фирмената технология Sharp Quattron с разширена палитра на цветовете и по-ярки 3D-изображения.

Sharp пуска тази година пълна серия на своите LED телевизори AQUOS с диагонал на екрана от 32 до 80 инча. Тя се състои от над 20 модела с диагонал на екрана над 60 инча и повече, като много от тях поддържат 3D-формат. Във всичките модели AQUOS Quattron се използва технологията Quad Pixel Plus II, осигуряваща по голяма детайлизация, плавност на линиите и цветовите преходи. Повечето модели са с пълноценна LED-подсветка с локално затъмнение, което значително подобрява качеството на изображението.

Във всички телевизори е вградена интелектуалната платформа AQUOS Net+, която дава на зрителите достъп до различни приложения и превръща апаратът в истинска мултимедийна система. Видео на YouTube, филми, новини, прогноза за времето, последни вести от футбола и т.н. се получават само с едно докосване до пулта. Потреблението на енергия от телевизорите отгжоваря на изискванията за енергийна ефективност клас А+, което намалява негативното въздействие върху околната среда и съкращава разходите за ток.

Етикети: Sharp , CES 2012 , AQUOS LC-80LE844U

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени