CES 2012: Дебютира Series 5 ULTRA на Samsung - нов тип Ultrabook

Категория: Преносими компютри
Силвия Хаджикръстева
петък, 13 Януари 2012 10:18ч

CES 2012: Дебютира Series 5 ULTRA на Samsung - нов тип Ultrabook
Samsung Electronics представи на CES 2012 в Лас Вегас новия си ноутбук Samsung Notebook Series 5 ULTRA, в чието тънко и леко тяло се крият невероятни възможности. Series 5 ULTRA ще се задвижва от второ поколение Intel® Core™ i5 процесор в съчетание с ExpressCache™ система от Diskeeper.

„Въз основа на задълбочен анализ на пазара и потребителските нужди, предлагаме нов тип Ultrabook™, който ще промени начина, по който потребителите възприемат тази категория. Изводите от проучванията ни сочат, че потребителите изискват много повече от просто тънко и леко тяло и очакват висока производителност и достатъчно място за съхранение на файлове, които стават все по-големи. Samsung Series 5 ULTRA първи отговаря на тези нужди”, каза Дейвид Сонг, старши вицепрезидент на IT Solutions Business в Samsung Electronics.

13-инчовият Series 5 ULTRA работи с процесор Intel® Core™ i5-2467M, има до 8 GB памет и ExpressCache™ система от Diskeeper. В резултат на това ултрабукът е способен да стартира бързо в рамките на 20 секунди, а сърфирането в интернет е два по-бързо в сравнение с предишните ноутбук поколения. Освен това разполага с до 500 GB дисково пространство, с което потребителите ще спестят носенето на допълнителни периферни устройства. Батерията, която може да осигури до 6.4 часа автономна работа. Battery Life Plus на Samsung e истинска технология за предотвратяване изхабяването на батерията, с която се запазва 80% от първоначалния капацитет на заряд в продължение на 1500 зареждания.

13-инчовият Series 5 ULTRA е тънък едва 14~17.6 mm и тежи само 1.38 кг. Потребителите могат да избират между 128 GB или 256 GB SSD памет. За максимална свързаност с други устройства, моделът разполага с по един HDMI и USB 3.0 портове, два USB 2.0, 4-в-1 слот за SD карти, стандартен мрежови порт и уебкамера.

Series 5 Ultra се възползва от върховата LCD технология на Samsung, интегрирана в HD LED SuperBright екран, технологията Image Enhancer и дисплей без отблясъци, което дава възможност на потребителите да се насладят на извънредно зрително качество.

Samsung Series 5 ULTRA ще се появи в България в средата на февруари.

Етикети: Samsung Electronics , CES 2012 , Samsung Notebook Series 5 ULTRA

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени