Canonical готви Ubuntu за Android

Категория: Софтуер , Системен софтуер
Благой Благоев
сряда, 22 Февруари 2012 18:49ч

Canonical готви Ubuntu за Android
Компанията Canonical показа версия на Ubuntu за Android. Това не е нова операционна система за смартфони, а едно по-необикновено програмно решение, позволяващо извеждане на пълноценна настолна операционна система при включване към монитор. Като свържете смартфона към монитор, клавиатура и мишка с помощта на докстанция, можете да се сдобиете с пълноценен десктоп на базата на Ubuntu с достъп до всички ресурси на смартфона.

Например, можете да отворите снимки на смартфона и да ги редактирате с помощта на пълноценен настолен фоторедактор. Можете да слушате музика или да гледате видео. Достъпно е цялото съдържание на смартфона - SMS-и, контакти и дневник на повикванията. От десктопа можете да получавате, четети и изпращате съобщения. Ако телефонът е свързан към 3G, 4G или Wi-Fi мрежа, тя е достъпна и в режим Ubuntu.

Можете да пуснете всяко Android приложение на телефона — то ще се отвори на монитора с познатия интерфейс. Можете да работите и с мишка с всяка програма на Android.

От Canonical засега не дават технически подробности. Ясно е, че ще се поддържат само смартфони с процесори с не по-малко от две ядра. Повече за Ubuntu за Android ще се разбере на 27 февруари, когато започва Mobile World Congress в Барцелона.

Етикети: Android , Ubuntu , Canonical

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени