Бостънският университет съди Apple за нарушение на патент

Категория: ИТ политика , Събития
Силвия Хаджикръстева
четвъртък, 4 Юли 2013 11:51ч

Бостънският университет съди Apple за нарушение на патент
Бостънският университет е подал патентен иск срещу Apple. В него се обвинява компанията от Купертино за незаконно използване в устройства като iPhone 5, iPad, и MacBook Air на електронен полупроводник, патентован от професора на университета Теодор Мустакас през 1997 година. Искът е подаден в окръжния съд на Масачузетс. В него се казва: „Действията на обвиняемия в нарушение на патента вече са причинили и продължават да причиняват огромни и непоправими вреди на Университета”.

Бостънският университет е частно учебно заведение, разположено в Бостън, щата Масачузетс. Основан е през 1839 година и е четвъртият по големина в САЩ. В него се обучават повече от 30 000 студенти и работят около 4000 учени и преподаватели.

Миналата година Бостънският университет е подал осем иска срещу производители на електроника и интернет компании, включително Samsung и Amazon. Според експерти, в сегашния случай при успех ищецът може да осъди Apple до $75 милиона.

Все още официални представители на Apple и Бостънския университет не са коментирали появилото се в медиите съобщение за съдебния иск.

Етикети: Apple , патент , съдебен иск , Бостънски университет

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени