Боряна Манолова е новият шеф на Сименс България

Категория: ИТ бизнес , Личности
Saga Technology
вторник, 13 Октомври 2009 23:18ч

Боряна Манолова е новият шеф на Сименс България
Боряна Манолова, досегашен управител на компанията за продажба на компресиран природен газ "М-Газ", пое поста главен изпълнителен директор на Siemens за България, съобщиха от пресцентъра на германската компания.

Професионалният път на Манолова започва като старши специалист в Агенцията по заетостта към МТСП. През 1997 г. продължава развитието си в държавната администрация като регионален директор на Агенцията за чуждестранни инвестиции за област Русе. В периода 1998-2007 г. е заемала длъжността управител на шведската компания "Атлас Копко Лифтън", производител и доставчик на хидравлично оборудване, компресори и изделия за пътно-строителната дейност.

В момента Боряна Манолова е член на контролния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), а в периода между 2004 и 2006 г. е член на управителния съвет на организацията.

Член е на управителния съвет на Русенската търговско-индустриална камара. Награждавана е два пъти от община Русе за принос към местното икономическо развитие – през 2004 г. и 2007 г.

Боряна Манолова има магистърска степен по микроелектроника от Техническия университет в гр. Русе и магистърска степен по корпоративни финанси от стопанската академия "Д.А. Ценов" в гр. Свищов. Владее английски, немски и руски език. Омъжена, с едно дете.
Етикети: Сименс , Siemens , Боряна Манолова

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени