Българският технологичен сектор може да получи над 1,2 млрд. евро

Категория: ИТ политика , IT наука , Технологии , Иновации , зелени технологии , Автомобили
Наско Атанасов
вторник, 26 Юли 2011 18:25ч

ИКТ фирмите у нас, университетите и научните институти могат да кандидатстват за над 1.2 млрд.евро финансиране по европейски програми, съобщиха от МТИТС.

Осмият конкурс за информационни и комуникационни технологии (ИКТ) към Седма рамкова програма е с бюджет 787 млн. евро. По него се финансират проекти на организации, образували консорциум, от няколко държави, свързани с научни изследвания и разработки в областта на интернет, за разработване на наноелекторонни и фотонни компоненти и системи, за технологии за цифрово съдържание и езици, както и проекти за ИКТ в здравеопазването и социалното включване, ИКТ за нисковъглеродна икономика, за е-обучение и достъп до културните ресурси и бъдещи и нововъзникващи технологии. Крайният срок за подаване на предложения е 17 януари 2012 г.

Конкурсът „ИКТ за зелени коли – 2012” ще финансира с 30 млн. евро проекти за по-икономични и екологични автомобили. Предложения могат да се подават до 1 декември 2011 г. Дотогава може да се кандидатства и по тема „Енергийно ефективни сгради – 2012”, където бюджетът 140 млн. евро.

Информация за всички конкурси е публикувана на интернет страницата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията http://www.mtitc.government.bg/page.php?category=473&id=5001.

Етикети: ИТ политика , Европейска комисия , ИКТ политика , МТИТС , ИКТ фирми , ИКТ проект , Седма рамкова програма , Европейско финансиране

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени