БЪЛГАРСКИ ПЪЗЕЛ С ДОБАВЕНА РЕАЛНОСТ ПРЕВЗЕМА АНГЛИЯ

Категория: Любопитно
Saga Technology
неделя, 4 Септември 2016 23:19ч

БЪЛГАРСКИ ПЪЗЕЛ С ДОБАВЕНА РЕАЛНОСТ ПРЕВЗЕМА АНГЛИЯ
Българският пъзел с добавена реалност „Червената шапчица” е на път да превземе английския пазар с множество заинтригувани собственици на книжарници на Острова.

Иновативното творение на нашенците от Duard е преведено на английски, след като се позиционира успешно на родния пазар във версията си на български език.

“Като родител самият аз исках да създадем продукт, който да мога с гордост да показвам на собственото си дете”, казва Емил Цветков, един от основателите на Duard. “Щастлив съм, че крайният резултат постигна тази цел и зарадва стотици други българчета до момента.”

Благодарение на нашумяването на Добавената реалност (Augmented reality) покрай приложението Pokemon GO, чуждестранният интерес към нашенския продукт се засили чувствително в последните месеци.

„Това е голяма стъпка за нас, която нямаше да можем да направим без българските си поддръжници. Затова, в знак на благодарност към тях, решихме да намалим цената на пъзела за родния пазар с над 30%” – допълва Емил. Така в момента „Червената шапчица” се продава на сайта на компанията за 20 лева вместо досегашните 29. „Смятаме, че за много хора това ще е един напълно достъпен начин за първа среща с добавената реалност”, завършва основателят на Duard.

ЗА ПРОДУКТА
„Червената шапчица” е иновативен продукт, комбиниращ традиционния пъзел с технологията „добавена реалност”. Пъзелът се състои от 64 елемента и след като бъде нареден, е нужно да се свали смартфон приложението „Червената Шапчица Пъзел с ДР” за Android или „Червената шапчица – пъзел с добавена реалност” за iOS. Погледнат през приложението, пъзелът „оживява” под формата на триизмерна холограма и се превръща в игра.

Повече информация за пъзела с добавена реалност можете да намерите на сайта на компанията www.duard.eu, откъдето той може и директно да бъде закупен на преференциална цена.

ЗА ТЕХНОЛОГИЯТА
Добавената реалност (augmented reality или AR) е иновативна технология, която осъществява взаимодействието между реалния свят и дигиталното съдържание. По този начин компютърно генерирани обeкти могат да бъдат видени в реалния свят. AR технологията набира все по-голяма скорост и намира все повече приложения в заобикалящия ни свят.


Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени