Българската Persy разширява присъствието си в Западна Европа

Категория: Хардуер , ИТ инфраструктура , Системна интеграция , Сървъри
Saga Technology
сряда, 12 Ноември 2014 20:47ч

Българската Persy разширява присъствието си в Западна Европа

Фирма Persy, специализирана в предлагането на висококачествени сървърни системи, представи актуалните новости в портфолиото си. Интеграторът обяви, че предлага пълна гама от конфигурации, базирани на последното поколение процесори Intel Xeon E5-2600 v3, които бяха пуснати в продажба през септември.


Семинарът бе открит от Евгений Кърпачев, управител на фирма Persy, който очерта основните конкурентни предимства на компанията. Над 20-годишният опит в предлагането на сървърни конфигурации прави Persy водещ доставчик на хардуерно оборудване за всякакви приложения. Г-н Кърпачев определи фокусът на фирмата като стремеж за най-точно и ефективно задоволяване на нуждите на клиентите и обясни, че това се постига с предлагане на пълна гама услуги – от консултиране до следпродажбена поддръжка. Основни акценти в дейността на фирмата са константният стремеж към усъвършенстване на работните процеси и педантичното качество на изпълнение.


За изминалата година фирмата може да се похвали с над 1400 доставени сървъра, включително в много европейски страни. Делът на чуждестранни поръчки устойчиво расте и към момента надхвърля 20% от общия оборот.


Persy остава фокусирана върху българските си клиенти, на които предлага максимална гъвкавост при производството и сервизирането на сървъри, и работи за установяването на дългосрочни лоялни отношения. Фирмата подчерта готовността си да помогне с ноу-хау на всички компании, които кандидатстват за средства по европейски програми, като самата тя извършва доставки на хардуер за най-голямата физична лаборатория в света - тази на „Европейската организация за ядрени изследвания“ (CERN).


Новите технологии и предимствата по отношение на производителността на Intel Xeon E5-2600 v3 в сравнение с предишното поколение сървърни процесори бяха представени от Ардис Минасян, представител на Intel за България. Той говори за повишената със 70% производителност на новите процесори, благодарение на технология Intel AVX 2. Новите процесори Intel Xeon E5-2600 v3 предлагат подобрена с 36% енергийна ефективност и усъвършенства възможности за администриране и виртуализация на системите, които ги използват. Те използват и новата памет DDR4, която стандартно работи на честота 2133 MHz.


 


Лука Гержич от Supermicro представи цялата гама от решения на марката, в чиято основа са процесорите Intel Xeon E5-2600 v3. Новата платформа X10 предлага изключително ниво на интеграция и производителност – във формат 1U може да бъде конфигурирана система с 36 ядра, 1.5 TB DDR4 памет, 10 твърди диска и 4 10GBASE-T контролера. Също толкова интересни бяха показните модели от сериите Twin и Micro Cloud, които предлагат голяма гъвкавост и възможности за постигане на много сериозен капацитет и производителност. Връх по отношение на плътността на изчислителната мощ представлява серията Micro Blade, която предлага 784 сървъра в един единствен рак. Бяха представени и продуктовите линии за съхранение на данни, както и мрежови устройства. Интерес предизвикаха новите компоненти за изграждане на надеждни и високопроизводителни работни станции, и геймърски системи от най-висок клас.


Специалистите на фирмата Светослав Кърпачев и Пламен Върбов представиха конкретни продукти и решения, които са използвани в реални проекти на различни клиенти. Богатата гама от продукти на Intel, Supermicro, Qsan и Qnap дава възможност на експертите на Persy да предложат специализирано решение за всяка конкретна задача. Наред с възможността да осигури изцяло персонализирана услуга, Persy предлага и три модела готови сървъри Ready to Go, които са готови за непосредствена интеграция в информационната инфраструктура на клиентите, които не разполагат с време за извършване на асемблиране и изпитания за надеждност.


Най-добрият атестат за отличните партньорски отношения с Persy и конкурентните предимства, които правят марката водеща на пазара, бяха мненията, споделени от клиенти на фирмата. Те изтъкнаха, че се радват на адекватно обслужване, минимално време за реакция и пълно покриване на специфичните нужди за всеки отделен проект, към които се прибавя високата надеждност на системите с марка Stinger и дългият им полезен живот.


Етикети: сървъри , системна интеграция , Persy , Intel Xeon E5-2600 , Евгени Кърпачев

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени