Българската ИКТ индустрия се представя в Москва

Категория: Интернет , Мрежи , Събития
Saga Technology
четвъртък, 23 Април 2009 14:40ч

Българската информационна и комуникационна индустрия ще бъде представена на бизнес форум в рамките на Българска национална търговско-промишлена изложба в Москва от 27 до 30 април. Патрон на форума е председателят на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения Пламен Вачков.

Петнадесет фирми и четири сдружения - Българска асоциация за информационни технологии (БАИТ), Българска асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ), Асоциация за телекомуникации (АСТЕЛ) и ИКТ Клъстер ще участват със щандове в изложбата и с презентации на форума. Идеята е да се съчетае държавната, обществената и бизнес позиция за представяне пред руския бизнес на потенциала за партньорство.

ИКТ бизнес форумът ще се проведе на 29 април. Той ще започне с презентация, посветена на постиженията и предизвикателствата пред държавната политика у нас в тази сфера. Три теми ще фокусират дискусиите в отделни кръгли маси - сътрудничество в сферата на информационните технологии; на комуникациите; информационни и комуникационни технологии в образованието.

Българска национална търговско-промишлена изложба в Москва се очаква да бъде открита от премиерите на двете страни - Сергей Станишев и Владимир Путин. Събитието е част от проявите на Годината на България в Русия.

Етикети: телекомуникации , софтуер , БАИТ , Образование , Пламен Вачков , телеком , търг , ИКТ Клъстер , България , ИТ , ИРМ , Астел , ИКТ , Сергей Станишев , форум , информационни технологии , клъстер , партньорство , БИ , СКАТ

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени