Бизнесът вече може да ползва „облачния“ Office 365 в пакет с телекомуникационни услуги – от един доставчик

Категория: Софтуер , Бизнес Приложения , Облак
Твоите технологии
понеделник, 10 Август 2015 14:42ч

Бизнесът вече може да ползва „облачния“ Office 365 в пакет с телекомуникационни услуги – от един доставчик

Днес милиони хора по света използват „облачните“ услуги като безплатно виртуално пространство, в което всеки може да запазва файловете си онлайн и да има постоянен достъп до тях от всяко място и по всяко време чрез Интернет. „Облачните“ технологии предоставят на компаниите почти безкрайни софтуерни и хардуерни ресурси, които са налични и достъпни при поискване, без да са нужни инвестиции в нова инфраструктура.


Много доставчици на телекомуникационна инфраструктура и услуги дефинират бъдещето си като задължително включват някаква форма на развитие на „облачни“ (cloud computing) технологии. Крайната точка в този процес ще бъде предлагането и използването на информационните технологии като комунална услуга. Това означава следното – прецизно подбрани екосистеми от „облачни“ и телекомуникационни услуги, до които бизнесът ще има достъп след заплащане на месечна такса.


Както вече казахме, по пътя към подобна реалност се движат всички – с една или друга скорост. Не можем да не отбележим обаче, че от телекомуникационната компания Мтел отдавна залагат на развитие на свои облачни услуги на българския пазар, особено що се отнася до бизнес клиентите й. Идеята изглежда е следната: да ползваш информационни технологии точно колкото ти трябват. Не повече.


 


Още преди няколко месеца телекомът заяви намерението си да предостави на българския бизнес продукт, който да улесни работата му и намали разходите, съобразно индивидуалните потребности на отделните компании. От компанията се огледаха за доказан партньор, който да има позиции в подобни топ технологии, както и подходящ продукт, който да се възприема повече от естествено от бизнес потребителите.


Съвместното предложение вече е факт - през април Мтел и Майкрософт България представиха пакети от услуги за бизнес клиенти, в които са комбинирани най-популярните приложения на Office 365, базиран на „облачните“ технологии, заедно с тарифни планове и устройства, предоставени от телекома. Мтел е единственият телеком в България и един от малкото в света, които имат възможност да предоставят услугата Office 365 на Майкрософт в комбинация с телеком услуги, с месечен абонамент.


 


Ето малко подробности за това на какво могат да разчитат бизнес клиентите на компанията. Те могат да избират между това да закупят Office 365 като самостоятелна услуга или в комбинация с телеком услуга. Основните пакетни предложения са няколко – Smart Office, Smart Office Combo, Mobile Office и Fix Office. В зависимост от избрания пакет те получават фиксиран или мобилен интернет, минути за разговори във всички мрежи и най-малко 3GB мобилен трафик. Те се комбинират с Office 365 плановете на Майкрософт, включващи 1 TB пространство за съхранение, споделяне и съвместна работа върху файлове в „облака“, имейл услуга с 50 GB размер на пощенските кутии, платформа за управление на документи и процеси и други.


И още предимства – бизнесът винаги ще разполага с най-новата версия на традиционния Office пакет на всички свързани устройства, които използва, а всички елементи от платформата са достъпни от всякакви устройства с Windows, Android и iOS. Приложенията се обновяват като версии и функционалности с надграждане на съществуващите елементи, без това да променя крайната цена на продукта. И като споменахме за крайната цена, е добре да споменем и за възможността за сбъдване на „езотеричния сън“ на съвременния бизнес – да се отърве от капиталовите си разходи (опитваш се да разпределиш пари след оценка на неясното бъдеще) и да ги превърне в оперативни – разпределяш пари в ясното настояще. Настояще, в което трябва да се споделят обемни файлове с информация, да се работи по тях в реално време от няколко потребители, да се правят аудио и видео конферентни връзки и да се създават вътрешнофирмени социални мрежи. Всичко това би могло да е факт чрез един доставчик, с един договор, с една фактура. Идеята е фокусът на мислите на мениджмънта на която и да е компания да си остане на правилното място. И да не се разсейва от натрапчивото присъствие на технологиите, защото чрез „облака“ те стават невидими. Видими са само ползите от тях.


Етикети: телекомуникации , Майкрософт България , бизнес софтуер , МТел , телеком , телекомуникационен бизнес , облачни услуги , облачен компютинг , облачен бизнес , Microsoft Office 365 , Mtel

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени